Perspėja: minti dviratį paskui autobusą – labai pavojinga | Diena.lt

PERSPĖJA: MINTI DVIRATĮ PASKUI AUTOBUSĄ – LABAI PAVOJINGA

Norėdami išvengti vėjo pasipriešinimo, dviratininkai kartais važiuoja iš paskos didesnių gabaritų transporto priemonėms ar autobusams, tačiau net nenutuokia, kaip arti nelaimės jie atsiduria. Tokie veiksmai kelia pavojų ne tik dviratininkams, bet ir keleiviams bei vairuotojams, kurių dėmesys taip blaškomas vairavimo metu.

Dviračių takus dažnai pamirštantys dviratininkai piktina uostamiesčio eismo dalyvius, nes juda važiuojamąja kelio dalimi. Kai kurie net įsidrąsina važiuoti ir paskui didesnes transporto priemones, esą taip oro pasipriešinimas silpnesnis, ir dviratį minti lengviau.

Pasak įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, tokie atvejai kelyje pastebimi, tačiau ne itin dažnai.

„Vairuotojai visada piktinasi tokiu neatsakingu dviratininkų elgesiu, nes dviratininkas šiuo atveju yra vairuotojo nematomoje zonoje, todėl tokios situacijos yra labai pavojingos tiek dviratininkui, tiek keleiviams“, – aiškino G. Neniškis.

Direktorius teigė, kad kartais patys vairuotojai paaiškina dviratininkams saugaus eismo taisykles.

„Jeigu vairuotojas pamato taip besielgiantį dviratininką, tikrai nedidelė paslaptis, kad kyla žodinių konfliktų, kurie kol kas į nieką rimčiau neperauga“, – teigė direktorius.

Nors G. Neniškis patvirtino, kad iki šiol nebuvo skaudžių nelaimių, kai tokioje situacijoje nukentėjo dviratininkas ar viešojo transporto keleiviai, tačiau toks elgesys baustinas ir jį pastebėjus reikėtų pranešti pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Antanas

"tikrai nedidelė paslaptis, kad kyla žodinių konfliktų, kurie kol kas į nieką rimčiau neperauga" Taip mina rimti sportuojantys dviratininkai ir, jei konfliktas iš žodinio į kažką peraugtų, mašinos vadeliotojas veikiausiai greitai prigultų poilsio. O šiaip jokio pavojaus jis nekelia, išskyrus pats sau, jei jau būtų koks daiktas ant kelio, duobė ar pan. O va konfliktų kildavo Manto g., atseit ko čia važiuoji keliu, o kur važiuoti jei ženklai taip liepia? Pats kai šilta vadelioju dviratį, kai šalta ar lyja - mašiną...

Komentatorius

Su elektriniu spraigo dabar tom gatvėmis, uzdrausti juos

Rici

Važiuoja su mtb,tai tikrai greitis yra mažas,greičiausiai nuo Mėlnragės link Klaipėdos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS