A. Petraitis nebepretenduos Klaipėdos mero rinkimuose: traukiuosi, nes turime vertesnį kandidatą | Diena.lt

A. PETRAITIS NEBEPRETENDUOS KLAIPĖDOS MERO RINKIMUOSE: TRAUKIUOSI, NES TURIME VERTESNĮ KANDIDATĄ

  • 14

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Andrius Petraitis pirmadienį pranešė nebepretenduosiantis Klaipėdos miesto mero rinkimuose.

„Bičiuliai, vieniems gal buvo žinoma, kitiems gal ne, kad buvau vienas iš trijų pretendentų tapti TS-LKD kandidatu Klaipėdos miesto mero rinkimuose. Sakau, kad buvau, nes atėjo laikas ir priėmiau galutinį sprendimą, todėl šiandien informuoju visus, kad apsisprendžiau pasitraukti iš tolimesnės kovos siekiant kandidato statuso“, – feisbuke rašė A. Petraitis.

Jis atskleidė pasitraukimo priežastį.

„Traukiuosi, nes turime vertesnį kandidatą – Audrių Petrošių. Politikoje esame stiprūs tiek, kiek stipri mūsų komanda. Matydamas ir girdėdamas išties išskirtinį klaipėdiečių palaikymą šiam jaunam politikui, noriu prie šio palaikymo prisidėti ir surėmus pečius savo energiją nukreipti siekiant to, kas geriausia klaipėdiečiams ir miestui“, – aiškino A. Petraitis.

Vyras pasakojo su A. Petrošiumi susipažinęs miesto Taryboje, nuo pirmų dienų jiedu puikiai sutarė, dažniausiai sutapdavo ir jų pažiūros įvairiausiais miesto klausimais.

„Audriui imponavo mūsų komandos Taryboje vieningumas ir kolegialumas priimant sprendimus – tai lėmė, kad vėliau jis prisijungė prie TS-LKD frakcijos. Vėliau sekė pasirengimas Seimo rinkimams, pradinėje stadijoje Audriaus nebuvo tarp potencialių kandidatų į miesto vienmandates apygardas. Įvertinę Audriaus įdirbį sprendžiant miesto problemas ir su tuo užaugusi žinomumą, pasiūlėme išbandyti savo jėgas. Jėgų prireikė, nes tapti kandidatais į tą pačią vienmandatę siekė dar du solidūs ilgamečiai skyriaus nariai. Sutarėme, kad kandidatu vienmandatėje taps aukščiausiai iš jų trijų išreitinguotas visos Lietuvos TS-LKD bendruomenės daugiamandatės sąraše. Bendruomenė patikėjo Audriumi“, – pabrėžė A. Petraitis.

Matydamas ir girdėdamas išties išskirtinį klaipėdiečių palaikymą šiam jaunam politikui, noriu prie šio palaikymo prisidėti.

Jis atkreipė dėmesį, kad A. Petrošius per itin trumpą laiką ne tik spėjo laimėti rinkimus Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje, tačiau taip pat atstovauja Klaipėdai ir klaipėdiečiams Vilniuje.

„Iš savivaldybės pusės nuolat kreipiamės dėl įvairiausių Klaipėdai svarbių klausimų ir dažniausiai pavyksta rasti sprendinius net ir pakankamai sudėtingose situacijose. Ir čia telpa viskas – nuo dešimčių milijonų papildomo finansavimo iš valstybės pusės brangiausiems Klaipėdoje vykstantiems projektams, iki greitu metu įkursiamų klinikų Klaipėdos mieste. Taip, besidžiaugdamas galiu pasakyti, kad tiek metų stagnavęs ligoninių klausimas Klaipėdoje pajudėjo iš vietos nemaža dalimi Audriaus lyderystės dėka – jis ne tik sugebėjo įtikinti kolegas Vilniuje priimti Klaipėdai reikalingus teisės aktus, net ir esant didžiųjų sveikatos priežiūros centrų Kaune ir Vilniuje atstovų ir įtakingų politikų priešpriešai, bet itin sudėtingame procese sugebėjo suburti kolegas iš skirtingų frakcijų čia, Klaipėdoje, kai buvo svarstomas Klaipėdos universitetinės ligoninės perleidimo valstybei klausimas, kad naujasis centras galėtų būti pradėtas formuoti“, – rašė A. Petraitis.

Vyras pridūrė, kad A. Petrošius turi ir dar vieną Klaipėdos merui svarbią savybę.

„Tai gebėjimas telkti žmones aplink save. Žinau, kad Audrius Seime palaiko puikius santykius su politikais iš įvairiausių frakcijų. Būtent geras miesto politikų santykis su nacionaline valdžia, nuolatinis bendradarbiavimas su ja, kaip parodė pastarieji metai, gali tapti raktu miestui keliaujant į naują kokybės lygį. Klaipėda turi puikią galimybę“, – tikino A. Petraitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jonas

Tik už Petrošių!

Klaipedietis

Seniai ir gerai zinau, kas Budinas. Kaipeda liktu ir be šakiu

Klaipedietė

Seniai ir gerai žinau,kas A.Petrošius.Klaipėdai bus šakės,jei jis bus meras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS