Po klaipėdiečių langais – svetima netvarka | Diena.lt

PO KLAIPĖDIEČIŲ LANGAIS – SVETIMA NETVARKA

Šiukšlės prie daugiabučių – viena didžiausių gyventojus kamuojančių problemų. Reaguoti į pranešimus vos spėjantys Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai jau žada imtis griežtesnių priemonių.

Vadinamajame Žvejybos uoste šalia parduotuvės "Grūstė" (Minijos g. 127), taip pat Baltijos pr. gyvenantys klaipėdiečiai tikino nuolat regintys netvarką.

Paukščių, vėjo ar benamių išnešiotos atliekos teršia kiemus ir veją.

Pykstama ir dėl to, kad gyventojai pro namų langus mėto maistą paukščiams.

"Įsivaizduoja, kad daro gerą darbą, o iš tikrųjų dergia aplinką. Matyt, reikės pradėti filmuoti", – pyko klaipėdiečiai.

Esą galiausiai nė nesugebama uždaryti konteinerių, todėl kirai ir varnos išdrasko juose esančias atliekas.

Miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis sakė, kad dar vienas skundas gautas Žalgirio gatvėje, todėl kontrolieriai vienu metu apžiūrės visas šias netvarkingas teritorijas.

Vedėjas klaipėdiečius ragino labiau gerbti savo miestą ir jo tvarkytojus.

"Žmonės neatsakingai elgiasi mesdami šiukšles į konteinerį ir jo neuždarydami. Tai – pačių gyventojų netinkamas požiūris ir neatsakingumas. Pirmadienį jau skambino iš Žalgirio gatvės dėl tos pačios problemos. Atidaryti konteinerį sugeba, o uždaryti nesivargina. Neva po manęs – nors ir tvanas", – kalbėjo S.Valiulis.

Viešosios tvarkos skyriaus atstovai siūlys savivaldybės tarybai uždrausti klaipėdiečiams netinkamai lesinti paukščius.

Pro langus maistą beriantys gyventojai masiškai teršia aplinką, todėl reaguodami į skundus kontrolieriai norėtų miesto tvarkymo ir švaros taisykles papildyti dar vienu punktu.

"Įrengti lesyklėlę ir kartkartėmis palesinti zylutę – nieko blogo. Tačiau kai kurie žmonės pro savo balkonus mėto batono gabalėlius, kitą maistą. Tai – irgi kultūros stoka. Paukščiai įpranta, ima būriuotis prie langų. O kirai, kaip ir balandžiai, yra labai įkyrūs. Gal reikėtų numatyti specialias lesinimui vietas", – svarstė S.Valiulis.

Už šiukšlinimą taikoma administracinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tomas

Tikrai turetu but geda musu merijai.gyvenu netoli pempininku saligatviai baisus,plyteles jau senai suskilusios,kreivos o kai palyja isvis baisu vien teslos toks jausmas kad kokioj ukrainoi gyvenam o ne es.

Brigita

O paukščių buvo ir bus. Todėl tam reikia numatyti lesinimo vietas, kad lesintojai turėtų kur lesinti, o kitiems asmenims nekeltų diskomforto. Kompromisas būtinas.

Baisu

Visur prie aibių ir grūsčių yra betvarkė! Nevalo, bomžai geria ir teršia. Bomžų daugėja, todėl reikia atkreipti dėmesį ir į valymo paslaugų dvigubinimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS