Po mokytojos liaupsių V. Putinui – tyla: skandalas tyliai priges? | Diena.lt

PO MOKYTOJOS LIAUPSIŲ V. PUTINUI – TYLA: SKANDALAS TYLIAI PRIGES?

Lygiai prieš mėnesį Vydūno gimnazijos dešimtokams Rusijos prezidentą ir jo režimą gyrusi bei Lietuvos nepriklausomybę menkinusi rusų kalbos mokytoja iki šiol neįvertinta nei mokyklos vadovybės, nei Švietimo skyriaus. Tačiau jos pamokos esą stebimos, o išvados bus pateiktos po dviejų savaičių.

Nostalgija sovietmečiui

45 metų darbo stažą turinti klaipėdietė rusų kalbos mokytoja visoje Lietuvoje pagarsėjo po to, kai viešai buvo paskleistas įrašas, ko ji per savo pamokas moko vaikus.

Trijų minučių trukmės garso įrašu iš rusų kalbos pamokos Vydūno mokykloje savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo žurnalistė Rita Miliūtė.

Įraše girdėti, kaip laužyta lietuvių kalba mokytoja vaikams pasakoja apie sovietmečio gamyklas, kurios "jau sugriautos iki žemės", apie darbo vietas, apie kaimo mokyklas, "turtingą kabinetų aprūpinimą".

"Gerai, ketvirtas dešimtmetis eina, kai jūs gyvenat savarankiškai. Gyvenate? O jeigu nebūtų Europos Sąjungos, ar išgyventumėte? Vsio, daugiau nieko nesakau", – postringavo mokytoja (šios ir kitų citatų kalba netaisyta).

Prasilenkė su pilietiškumu

Toliau ji vaikams dėstė apie sovietmečiu dalytus nemokamus butus, kitą sovietinį "gėrį", tiesa, pripažino, kad egzistavo deficitas, bet ir tada esą, kai reikdavo, žmonės viską kažkaip gaudavo.

Po patetinių kalbėjimų apie sovietmečio pliusus monologas pasisuko dabartinės Rusijos link.

"Man labai nepatinka kai kurie pasakymai vot jūsų. "Kada baigs kadenciją Putinas?" Jėzau, aš sakau, Dieve, kad jis dar nebaigtų tos kadencijos. Kad jis dar pabūtų. Tai tada Rusija tikrai galėtų pilnai atsistoti ant kojų. O tai buvo ant tiek suvaryta turtingiausia šalis, kad jau buvo net sunku kvėpuoti", – Vydūno gimnazijos dešimtokams jų rusų kalbos mokytoja išliejo savo širdgėlą.

Pasklidus į viešumą, ko mokomi Vydūno mokyklos mokiniai, kilo nemenka sumaištis, kad lojalumo Lietuvai, kurioje gyvena, mokytoja nejaučia, maža to, tą atvirai deklaruoja savo mokiniams.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tada pabrėžė, jog "tai sunkiai telpa į pilietiško, atsakingo mokytojo sampratą".

Išvados – po švenčių

Vydūno gimnazijos vadovas Arvydas Girdzijauskas tikino, kad išsakyta mokytojos nuomonė, kuri buvo išplatinta, tikrai neatspindi nei mokyklos pozicijos, nei mokymo programų ir nėra jokia ugdymo dalis.

Skandalingą situaciją pavesta išsiaiškinti mero pavaduotojui Arvydui Cesiuliui.

"Yra sudaryta Švietimo skyriaus komisija, kuriai vadovauja gimnazijos direktorius A.Girdzijauskas. Pradėtas mokytojos pamokų lankymas. Išvados turi būti pateiktos merui iki kovo 17 d.", – patikslino A.Cesiulis.

Tyrimą dėl įvykio pradėjo mokyklos vadovybės sudaryta darbo grupė, rusų kalbos mokytojos pamokos yra stebimos.

"Tyrimas vyksta, aiškinamės. Tai datai išvadas turėsime. Ar mokytoja nenušalinta nuo pareigų? O kokiu pagrindu mes tai turėtume daryti? Jei klausiate, gal žinote? Ne, ji nėra nušalinta", – nedaugžodžiavo A.Girdzijauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

kiek

daug neapykantos rusams bet juk ne tautybe kalta o koks zmogus o ji gyne savo nes ka mate ta ir sake o ko nezinojo buvo slepiama kaip ir visu u spec t idiegiant mazai mastantiems savo ideologija kas vyksta ir siandien ir pagreitintai neisiaiskinus is zmogaus padaromas /nusikaltelis/ vien uz nuomone kaip Paleckio o kad vsd anot LL daro nusikaltimus viskas slepiama nes tai VP ir....

Mama

Mokyklos vadovybė į situaciją pažiūrėjo labai atsainiai. Pamokos stebimos ne visos, kai pamokoje dalyvauja komisija – mokytoja elgiasi pavyzdingai, kai jos nėra – kenčia klasė. Esu nusivylusi šia mokykla!!!

A.K.

Na turejo siandien darbelio ruskiu troliai, galesite paėsti gave savo mediniu rubliuku :)Ir jus ko gero isivaizduojate, kad visi galvoja kad tokia yra lietuviu nuomone apie si atveji kaip jus rasote komentaruose. Turiu jus nuvilti, jusu rasliavos visiems bent kiek turintiems smegenu ir mokantiems skaityti iš karto pazystamos ir is tolo dvokia piteriu. Na gal kokiam 1% durniuku ir suveikia, bet ne daugiau. Sekmes kovoje su vejo malunais idiotai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS