Po skirtų baudų – tie patys darbai | Diena.lt

PO SKIRTŲ BAUDŲ – TIE PATYS DARBAI

Iniciatyvus klaipėdietis jau pusmetį fiksuoja pažeidimus darančius asmenis, tačiau, net ir įsikišus savivaldybės kontrolieriams, senų įpročių šiukšlintojai neatsisako.

Interesai aukščiau nei įstatymai?

Pamokyti apsileidėlius tvarkos pabandęs klaipėdietis liko nieko nepešęs.

Pernelyg mažos baudos už neteisėtą atsikratymą stambiagabaritėmis atliekomis pažeidėjų negąsdina.

Apsukrus vyras tikino nespėjantis fotografuoti  pačiame miesto centre, Ligoninės g. 7-ojo daugiabučio namo kieme, paliekamų kartoninių pakuočių krūvų.

Pagal egzistuojančias taisykles stambiosios atliekos turėtų būti nuvežamos į atliekų priėmimo aikšteles, kurių Klaipėdoje yra trys.

Tai padaryti gyventojai gali nemokamai.

Vis dėlto kai kuriems žmonėms jų interesai yra aukščiau už įstatymus.

Dėžes skraidina vėjas

Nors Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai atliekų turėtojams paskyrė administracines nuobaudos, situacija negerėja.

"Ligoninės g. 7 kieme susikaupusi didžiulė kartoninių dėžių kalva, ir ji vis didėja, kartonines dėžes skraidina vėjas. Tokie skandalai keliami dėl smarvės mieste, o čia – vienos krūvos dėžių neįmanoma sutvarkyti. Juolab kad patys konteineriai – tušti ir reguliariai išvežami, bet tas kalnas dėžių kyla kasdien", – širdo klaipėdietis.

Ligoninės g. 7 kieme susikaupusi didžiulė kartoninių dėžių kalva, ir ji vis didėja, kartonines dėžes skraidina vėjas.

Žmogus įtaria, kad kiemą šiukšlina netoliese veikiančių įmonių atstovai – sporto prekių parduotuvės savininkai, kavos skrudinimo namų darbuotojai.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Agnė Varpučinskaitė, neseniai dviem atliekų turėtojams (tarp jų – privati įmonė) skirtos nuobaudos pagal komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą.

Vykdys patikrinimus

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis patikino, kad ši vieta nuolat kontroliuojama, adresas įtrauktas į vadinamąjį karštų taškų sąrašą.

Vedėjas priminė, kad nuo 2014-ųjų pradžios Klaipėdoje didžiųjų atliekų (nebereikalingų baldų, langų rėmų, durų, popieriaus ir kartono pakuočių ir kt.) negalima palikti prie komunalinių atliekų konteinerių.

Nors žmonėms tai nuolat kartojama, atsainų požiūrį pakeisti sunku.

Pirmą kartą prasižengusiam asmeniui kontrolieriai, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 367 straipsnį, gali taikyti tik 15 eurų baudą (pusę minimalios).

Straipsnyje numatyta, kad savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Šis administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Ragina pranešti

Kontrolieriai primena, kad stambiąsias atliekas gyventojai turi pristatyti į atliekų priėmimo aikšteles, kurių Klaipėdoje yra trys: Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 30.

Uostamiestyje didžiosios atliekos pagal iš anksto viešai paskelbtą grafiką du kartus per metus surenkamos pastatant specialų laikiną didelės talpos konteinerį.

Šių atliekų išvežimo grafikai yra skelbiami.

Didžiųjų atliekų išgabenimą už papildomą mokestį galima ir užsakyti.

Stambiagabarites atliekas krauti į buitinių atliekų konteinerius, kaupti namo teritorijoje ar bendrojo naudojimo patalpose (koridoriuose, rūsiuose) draudžiama.

Specialistai ragina gyventojus nebūti abejingus ir pranešti apie pažeidėjus e. paštu viesojitvarka@klaipeda.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Joana

Ta makulaturos kruva kraunama jau keli metai is eiles matau.nes einu pro sali i parduotuve, Tai VALIULIO hebra galejo senaipastatyti popieriaus rinkimo konteineri ir butu tvarka, Dabar tik gasdina baudomis, Daugiau nieko Lietuvoj nemokame.Gal pradekite dirbti ir galvoti smegenimis,

senjore

Butu labai gerai kad pastatytu popiertiaus surinkimo konteineri ir neliktu siuksliu , Toks nereikalingas stovi Manto gatveje prie kareiviniu automobiliu stovejimo aiksteleje, ten nera ne vieno gyvenamo vieno gyvena, namo. Tai ir nebutu problemos Ligoninrs gatves daugiabucio namo gyventojams ir iisikurusiiems aplink ofisams ir parduotuvems,

Tarnybos

Ir atsakingiems ir šiukšlintojams su kibiru per galvą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS