Poilsis palapinėje – dar neužmirštas | Diena.lt

POILSIS PALAPINĖJE – DAR NEUŽMIRŠTAS

Žmonės renkasi atostogas praleisti skirtingai: vieni poilsiauja sodybose, kiti išskrenda į šiltuosius kraštus, treti renkasi ekstremalų poilsį. Vienintelis Klaipėdoje esantis kempingas vis dažniau sulaukia poilsiautojų, kurie atvyksta iš tikrųjų stovyklauti – ilsėtis palapinėse. Toks poilsio variantas ne tik pigus, bet ir suteikia galimybę būti arčiau gamtos.

Buvimas gamtoje kiekvienam padeda atsipalaiduoti, todėl miestiečiai, pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, dažniau ir renkasi atostogas ar savaitgalius praleisti stovyklaudami miškuose ar specialiai įrengtuose kempinguose.

Uostamiestyje vienintelė stovyklavietė – Pajūrio kempingas, esantis Giruliuose, sulaukia vis daugiau stovyklautojų, kurie įsikuria palapinėse, kai kurie atvyksta ne tik automobiliais, bet ir dviračiais.

Kaip teigė direktorė, poilsiautojai tokį poilsį renkasi ne tik norėdami sutaupyti, tačiau tai taip pat tampa patogiu būdu suartėti su gamta ir pailsėti.

Pastebime, kad iš tiesų sugrįžta noras stovyklauti gamtoje, miegant palapinėse.

„Pastebime, kad iš tiesų sugrįžta noras stovyklauti gamtoje, miegant palapinėse. Jie nebesirenka namelių su patogumais ar tuo labiau viešbučių, veikiausiai pirmas dalykas, kodėl taip daro, nes tai smagi veikla ir galima patirti naujų emocijų. Antra, matome, kad tėvai stengiasi suteikti tokią patirtį savo atžaloms, tai tarsi edukacinės pamokos, kad vaikai mokėtų elgtis gamtoje“, – pasakojo R. Savickienė.

Nakvoti palapinėje kainuoja kur kas mažiau nei išsinuomoti namelį, o ir dviračiu važiuojant taip pat galima sutaupyti.

Direktorė pabrėžė, kad atvykstantieji dviračiais ir dar turintieji palapines patys valdo savo atostogų laiką, kadangi nėra viešbučiams būdingų terminų ar ribojimų, o pastogę turi visada prie savęs.

„Šiuo metu palapinių, čiužinių, miegmaišių, kitos įrangos kokybė yra labai aukšta, todėl žmonėms tampa tiesiog patogu stovyklauti“, – aiškino R. Savickienė.

Vis dėlto stovyklautojus vis tiek traukia tam tikri patogumai – galimybė stovyklavietėse naudotis bendra virtuve, šalia turėti dušą ir tualetą. Palapinėse stovyklaujančioms šeimoms su vaikais šie aspektai – vieni svarbiausių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS