Politikai persigalvojo: klaipėdiečiams nereikės brangiau mokėti už šiukšles | Diena.lt

POLITIKAI PERSIGALVOJO: KLAIPĖDIEČIAMS NEREIKĖS BRANGIAU MOKĖTI UŽ ŠIUKŠLES

Nors buvo planuota klaipėdiečiams padidinti rinkliavą už atliekų išvežimą, politikai nusprendė priešingai – gyventojai mokės tiek pat, kiek ir šiais metais.

Nors buvo planuota klaipėdiečiams padidinti rinkliavą už atliekų išvežimą, politikai nusprendė priešingai – gyventojai mokės tiek pat, kiek ir šiais metais.

Klaipėdos savivaldybės administracija buvo parengusi miesto tarybos sprendimo projektą, pagal kurį vietinė rinkliava už atliekų išvežimą ir tvarkymą gyventojams nuo kitų metų pradžios turėjo padidėti 2 proc. – 6 centais už kvadratinį metrą buto ploto per metus. Rinkliavą planuota padidinti ir individualiuose namuose gyvenantiems klaipėdiečiams. Tokiam siūlymui pritarta ir trijuose miesto tarybos komitetuose.  

Tačiau  valdančioji koalicija likus kelioms dienoms iki miesto tarybos posėdžio savivaldybės administracijai pateikė siūlymą gyventojams butuose ir individualiuose namuose rinkliavos už atliekų tvarkymą nuo kitų metų nedidinti.

Skaičiuojama, jog dėl to nebus surenkama 300 tūkst. litų per metus, tačiau tokią sumą esą galima rasti vidiniuose rezervuose ir tai nesugriaus atliekų tvarkymo sistemos.

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje politikai pritarė siūlymui nedidinti rinkliavos už atliekų išvežimą butuose ir namuose gyvenantiems klaipėdiečiams.

Tačiau tuo pačiu sprendimu kitiems atliekų turėtojams rinkliava buvo padidinta. Ji akivaizdžiai išaugs 14-ai ūkio subjektų grupių, tačiau devynios iš jų esą turi galimybę už atliekų išvežimą mokėti pagal faktinį jų sukauptą ir deklaruotą kiekį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

R.

Dar šiek tiek galima suprasti, kad mokestis skaičiuojamas nuo kv. m. O kaip suprasti, kai privalai mokėti ir už butą ir už sodą. Juk vienu metu abiejose vietose gyventi negali...

pagarba Klaipėdos politikei už viešumą

- Pasitikdamas jubiliejų, veiklos dešimtmetį, KRATC didino administracijos darbuotojų algas. Kukliai, tik apie pusę milijono. Juk per atnaujintus „vartus“ su „žiguliais“ nepavažiuosi. Šių metų antrąjį ketvirtį vidutinis KRATC vadovų užmokestis siekė 8421 Lt (pernai – 6799 Lt), specialistai šiemet vidutiniškai gauna 4198 Lt (pernai – 3795 Lt). Nepaisant to, kad į sąvartyną atvežamų šiukšlių kiekiai, dėl mažėjančio gyventojų skaičiaus, mažėja, tas šaunus spaudos atstovas Arūnas Liubinavičius nė neneigia, kad administracijos darbuotojų daugėjo. To esą reikia didėjant darbų apimtims...... Straipsnis iš Lilijos Petraitienės laikraščio „ TURIME TEISĘ ŽINOTI“

už permainas

Pasirodo ir liberalus viešumas gali išgąsdinti. Vadinasi nebesijaučia taip užtikrintai kaip anksčiau. Pradeda suvokti, jog klaipėdiečiai nėra avinų banda, kad juos galėtum pjauti metai iš metų ir vis tiek už tave balsuotų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS