Pradėjo puošti Klaipėdos miestą | Diena.lt

PRADĖJO PUOŠTI KLAIPĖDOS MIESTĄ

Apie artėjančias šventes uostamiestyje šnabžda ne tik gatves baltai nudažęs sniegas, bet ir papuošimai. Pirmadienį juos pradėta kabinti pagrindinėse miesto gatvėse.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai ant Manto gatvės žibintų kabino iš girliandų pagamintus tūrinius elementus. Jie taip pat žibės dalyje Taikos prospekto, Liepų, Danės gatvėje, ant Biržos tilto. Papuoštos šiemet bus ir Priestočio, Šaulių gatvės.

Šviečiančios dekoracijos tradiciškai bus kabinamos senamiestyje. Tiltų gatvėje ant atramų nutūps jūros bangos, Turgaus – eglutės, M.Mažvydo alėjoje bei Pirmoji Melnragėje – žvaigždutės. Medžius, Dramos teatro ir Taravos Anikės pastatus papuoš girliandos.

Šiemet mieste bus įžiebtos dvi eglutės. Teatro aikštėje – tikra, o Atgimimo – dirbtinė.

Miesto papuošimui šiemet savivaldybė skyrė daugiau lėšų nei pernai. Šventinis uostamiesčio rūbas atsieis beveik 67 tūkst. eurų. Iš jų kalėdinės eglės nuomai – 12 tūkst. eurų. Likusios lėšos gatvių puošybai. Perskirsčius lėšas, tam numatyta papildomai skirti 107 tūkst. eurų.

Už šias lėšas numatyta įsigyti apie 180 šviečiančių dekoracijų, kurios kabinamos ant gatvių apšvietimo atramų, ir apie 500 girliandų medžiams puošti.

Miestas turi būti papuoštas iki gruodžio 1-osios. Eglutės įžiebimo šventė tradiciškai vyks pirmąjį gruodžio savaitgalį – gruodžio 3-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nusibodo vis tas pats

Argi čia papuošimas? Meras ir kiti valdininkai daug važinėja po pasaulį. Negi nemato, kaip normalūs miestai puošiasi Šv. Kalėdoms?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS