Pagaliau pavyko surasti rangovą: pradėjo remontuoti Biržos tiltą | Diena.lt

PAGALIAU PAVYKO SURASTI RANGOVĄ: PRADĖJO REMONTUOTI BIRŽOS TILTĄ

Klaipėdos savivaldybei tik iš keleto kartų pavyko surasti rangovą, kuris iš esmės sutvarkys Biržos tiltą. Darbai, po kurių tiltą vėl bus galima kilnoti, miestui atsieis apie 150 tūkst. eurų.

Praėjusią savaitę šalia tilto, vadinamojo „Salamander“ pastato sklypo vietoje, buvo įkurdintas statybininkų namelis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, prasidėjo tilto remontas, kurio metu bus pritvirtintas naujas kontrasvoris (ši betoninė konstrukcija atitrūko dar 2017-ųjų pabaigoje).

Biržos tilto apačioje iš viso kabo šeši kontrasvoriai – po tris kiekvienoje pusėje. Vieno jų svoris – 12 tonų. Iš betono išlieti kontrasvoriai padeda pakelti tiltą.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Surasti rangovą, kuris suremontuotų tiltą, savivaldybei pavyko tik iš ketvirto karto. Juo tapo bendrovė „Čiukuro Resta“.

Darbai miestui atsieis apie 150 tūkst. eurų. Departamento direktoriaus žodžiais, juos užbaigti statybininkai turėtų iki šių metų pabaigos.

„Rangovas turės suvirinti naują konstrukciją, padaryti klojinius ir užbetonuoti. Taip pat pakeisti susidėvėjusius tilto guolius bei sustiprinti likusius kontrasvorius. Tokį rimtą darbą padarys“, – vardijo L.Dūda. Nuo to laiko, kai nukrito vienas kontrasvoris, ant tilto pastatyti eismą ribojantys ženklai. Juos nuimti bus galima tik suremontavus tiltą.

Daugiau, nei yra dabar, eismas nebus ribojamas Pasak L. Dūdos, ženklai automobilių eismui netrukdo – tik primena nedrausmingiems vairuotojas, kad pirma juosta yra skirta dviratininkams.

„Tie ženklai – blogiems vairuotojams. Nes kai kurie buvo įsigudrinę važiuoti tiesiai, pirmąja juosta“, – tikino pašnekovas.

GALERIJA

  • Pagaliau pavyko surasti rangovą: pradėjo remontuoti Biržos tiltą
  • Pagaliau pavyko surasti rangovą: pradėjo remontuoti Biržos tiltą
  • Pagaliau pavyko surasti rangovą: pradėjo remontuoti Biržos tiltą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

prazuvelis,

visus rimtus darbus atlieka garsusis ir nepakeiciamas direktorius liudvis duda

Vėtra

Klaipėdoje tik - tvarkoma . O kada bus - sutvarkyta ?

Jonas

Tik tvarko ir tvarko , tai ispudis toks ,kad vyksta parodomasis darbas, ale dirbam.... miestieciu labui..... atrodo , kad kazkas is to turi nemazai naudos....Ponas L. Duda, matyt blogai dirba savo darbą, gal atėjo laikas leisti jaunesniems tvarkyti miestą, gal sugebes problemas spresti iskarto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS