Pradžiugino kiaušinių kainos | Diena.lt

PRADŽIUGINO KIAUŠINIŲ KAINOS

Velykoms besiruošiantys klaipėdiečiai gali pasidžiaugti mažesnėmis nei pernai kiaušinių kainomis. Tačiau ne visose uostamiesčio turgavietėse galima nusipirkti baltos spalvos kiaušinių. Kai kuriuos prekiautojus apvylė tiekėjai.

Velykoms besiruošiantys klaipėdiečiai gali pasidžiaugti mažesnėmis nei pernai kiaušinių kainomis. Tačiau ne visose uostamiesčio turgavietėse galima nusipirkti baltos spalvos kiaušinių. Kai kuriuos prekiautojus apvylė tiekėjai.

Litu pigesni nei pernai

Senojoje Klaipėdos turgavietėje vakar žmonės pasigedo baltos spalvos kiaušinių. Pasak turgaus vyriausiosios inspektorės Lilijanos Leperskaitės, apvylė tiekėjai. Tačiau tikimasi, kad iki švenčių dar jų sulauks.

"Šiaip pas mus kiaušiniai pigūs, išskyrus baltus, kurių 10 kiaušinių kainuoja iki penkių litų. Pernai kiaušiniai tikrai buvo gerokai brangesni. Vidutinio dydžio pernai kainavo 4,8 lito, tai šiemet didesni kiaušiniai – visu litu pigiau", – tvirtino L.Leperskaitė.

Senajame turguje prekiaujama ir vadinamaisiais XL dydžio vištų kiaušiniais, kurie primena žąsies kiaušinius. Jie supakuoti po 15-a ir kainuoja 7,5 lito, o 10 tokių pat kiaušinių kainuoja 5 litus. Naminiai rudos spalvos vištų kiaušiniai kainuoja 6 litus.

Naujajame turguje – antplūdis

Naujajame turguje yra ir rudų, ir baltų kiaušinių, o ir kainos taip pat mažesnės nei pernykštės. Turguje yra 8 prekiautojai kiaušiniais, prie jų vakar visą dieną driekėsi eilės.

"Maži balti kiaušiniai kainuoja 3 litus už 10, didesni – 4 litus, dideli baltos spalvos kiaušiniai kainuoja 4,8 lito, rudi – visu litu pigiau. Žinoma, prieš savaitę kiaušiniai kainavo pigiau. Brangiausi kainavo apie 4 litus", – tvirtino bendrovės "Naujasis turgus" direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Gali pirkti be baimės

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai užtikrino, kad kiaušinius Velykų stalui vartotojai gali drąsiai pirkti tiek prekybos centruose, tiek turgavietėse.
Praėjusią savaitę įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose buvo patikrinta beveik 140 prekybos vietų. Iš viso tikrinta daugiau kaip 1,5 mln. kiaušinių, tačiau nustatyti vos keli pažeidimai.

Ypatingas dėmesys buvo skirtas prekiautojams turgavietėse, nes ankstesnių patikrinimų metu būtent čia buvo nustatoma daugiausia pažeidimų.
Būdavo prekiaujama nesupakuotais kiaušiniais, pasitaikė atvejų, kai parduodavo neženklintus kiaušinius arba nepatvirtintų Lenkijos gamintojų.
Turgavietėse inspektoriai šį kartą užfiksavo vos 4 pažeidimus.

Patikrinus 51 parduotuvę ir prekybos centrą, paaiškėjo, kad prekybos kiaušiniais reikalavimų laikomasi labai gerai ir čia nenustatytas nė vienas pažeidimas.

Teigiama, jog didmenininkai – ne visi sąžiningi. Vienoje prekybos įmonėje rasta 36 tūkst. pasibaigusio vartojimo termino kiaušinių. Ant vartotojų stalo šie kiaušiniai nepateko – buvo saugiai sunaikinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS