Praretėjo politinių konkurentų gretos | Diena.lt

PRARETĖJO POLITINIŲ KONKURENTŲ GRETOS

Iki savivaldybių rinkimų likus vos mėnesiui, paaiškėjo, kad Klaipėdoje gerokai sumažėjo politinių konkurentų. Paskutinioji krito visuomeninio rinkimų komiteto "Už pokyčių Klaipėdą" komanda. Iki tol iš rinkimų kovos pasitraukė komitetas "Klaipėdos ateitis", Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjunga bei savarankiškas kandidatas į merus Eligijus Masiulis.

Iš pradžių – kandidatų gausa

Kiek anksčiau Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys rodė, kad kova dėl valdžios Klaipėdoje bus labai įtempta.

Dar prieš teikiant pareiškinius dokumentus, uostamiestyje tarybos nario mandato buvo pasiryžusios siekti net 17 politinių jėgų – 11 politinių partijų ir šeši visuomeniniai rinkimų komitetai.

Uostamiestyje miesto tarybos rinkimuose planavo dalyvauti per 400 asmenų. 13 kandidatų ketino siekti Klaipėdos mero posto.

Tačiau prieš pat Naujuosius paaiškėjo, kad rinkimuose ketinę grumtis du politiniai dariniai – visuomeninis komitetas "Klaipėdos ateitis", kurio sąrašuose buvo net 85 steigėjai, taip pat Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjunga – pareiškinių dokumentų nepateikė.

O pabaigus privalomą parašų rinkimą, patvirtinta, kad iš tolesnės rinkimų kovos iškrito ir vienas kandidatų į Klaipėdos merus, politinės korupcijos byloje teisiamas E.Masiulis, kuriam pritrūko 115 palaikančiųjų parašų.

Išbraukė 10 pavardžių

Praėjusią savaitę tapo aišku, jog Klaipėdoje rinkimų tęsti negalės keturi asmenys, nes jie laiku nepateikė turto ir pajamų deklaracijų, o kai kurių jų gyvenamoji vieta yra ne toje savivaldybėje, kurioje jie siekia tarybos nario mandato.

Iš kandidatų sąrašų Lietuvoje dėl tos pačios priežasties buvo išbraukti 105 pretendentai.

O šią savaitę VRK revizavus visus kandidatus, ar jie nenuslėpė savo teistumo, paaiškėjo, kad pretendentų sąrašas dar sutrumpėjo.

Visoje Lietuvoje nuslėpusių teistumą pretendentų į savivaldybių tarybas atsirado apie 300, o Klaipėdoje – šeši asmenys.

Būtent tai ir lėmė, kad rinkimai, taip ir neprasidėję, baigėsi komitetui "Už pokyčius Klaipėdoje".

Verdiktas nuliūdino politikus

Visuomeninį rinkimų komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" su bendraminčiais įsteigė Liberalų sąjūdyje savo narystę suspendavęs, o vėliau ir visai iš šios partijos pasitraukęs dabartinis Klaipėdos miesto politikas Algirdas Grublys.

Prie komiteto prisijungė dar vienas Klaipėdos tarybos narys Vytautas Čepas ir buvusi ilgametė savivaldybės Socialinių reikalų departamento vadovė bei politikė Audra Daujotienė, taip pat – dukart pasaulio čempionas dviratininkas Tomas Vaitkus, kuris komiteto "Už pokyčius Klaipėdoje" sąraše buvo įrašytas devintu numeriu.

Ir nors tarp šio komiteto steigėjų buvo net 70 narių, oficialų kandidatų sąrašą kažkodėl sudarė tik 16 pretendentų.

Tolesnei komiteto "Už pokyčius Klaipėdoje" rinkimų kovai koją pakišo jų kandidatas Edmundas Arnašius (16 numeris), kuris nedeklaravo savo teistumo. Tam paaiškėjus, nukentėjo visa komanda.

VRK komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" išbraukė iš rinkimų kampanijos dalyvių, nes jų sąraše liko tik 15 kandidatų, kai mažiausias skaičius turėtų būti 16.

Nors komitetui tenka trauktis iš rinkimų kovos, tačiau jie ir toliau dalyvaus mero rinkimuose, palaikydami savo kandidatą Artūrą Žalį. Tai patvirtino Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Taigi bent jau kandidatų į mero postą skaičius Klaipėdoje kol kas nesumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ylakis

Klaipėdos teismus kontroliuoja liberalai, jie nebaudziami

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

medis

Tikras iššūkis rasti neteistų kompanijonų, kurie bent padėtų pirmiems sąrašo elitiniams iki lovio prisikasti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS