Pravirkdė turgaus vadovę | Diena.lt

PRAVIRKDĖ TURGAUS VADOVĘ

Ištuštėjęs ir nuostolingai dirbantis senasis miesto turgus sulauks radikalios pertvarkos. Kantrybės netekę politikai ragina pradėti nuo vadovės.

Kone dvejus metus priekaištavę jai dėl turgavietėje klestinčios netvarkos ir nesibaigiančių finansinių nuostolių tarybos nariai pradėjo kalbėti griežčiau.

Tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Rolandas Bražinskas pasiūlė Senąjį turgų privatizuoti, dabartinę vadovę Ramutę Kubilienę pakeisti.

"Jeigu įmonė priklauso savivaldybei, nereiškia, kad ji gali dirbti nuostolingai. Metų metus jos rezultatai neigiami. Žuvis juk genda nuo galvos. Reikia kirsti galvą, norint išsaugoti žuvį", – rėžė R.Bražinskas.

Jam pritarė ir vicemerė Judita Simonavičiūtė. Tačiau konservatorių frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis – kitos nuomonės.

"Netvarkos turguje yra, tačiau jo privatizuoti negalima, nes jis priklauso visiems miestiečiams. Vadovę reikia spausti, kad ji parodytų savo gebėjimus, tačiau kirviu kapoti žmones nėra gražu", – sakė jis.

R.Kubilienė ne kartą girdėjo priekaištų, kad vis dar neparduoti apleisti turgaus pastatai, neremontuojami paviljonai.

"Nesijaučiu kalta. Kad Kubilienė atėjo ir turguje padarė netvarką, per drąsiai pasakyta", – gynėsi ji.

R.Kubilienė teisinosi, jog prekiaujančiųjų smarkiai sumažėjo po to, kai miesto politikai nusprendė dalį turgaus aikštės atiduoti automobilių stovėjimo aikštelei. Esą prekiautojų transportui nebeliko vietos.

"Kad galvas kapos – tikrai netikėjau", – tramdydama ašaras kalbėjo puolama vadovė.

Senasis turgus neišbrenda iš duobės, į kurią pateko kovą, pasibaigus Tilžės turgavietės nuomos sutarčiai.

Iš pastarosios uždirbtų pinigų iki šiol buvo kamšomos savivaldybės įmonėsSenasis turgus biudžeto skylės.

Nors prekyviečių įkainiai padidinti kelis kartus, senamiesčio turgavietė šiemet per pirmąjį ketvirtį patyrė didesnį nei 100 tūkst. litų nuostolį. Pernai įmonė sugebėjo uždirbti 87 tūkst. litų pelno.

Svarstoma ir galimybė sujungti abi bendroves – Senajį turgų ir Naująjį turgų.

Pernai pietinėje miesto dalyje esanti turgavietė uždirbo 230 tūkst. litų pelno. Tiek pat ir per pirmąjį šių metų pusmetį.

Rolandas Bražinskas: "Žuvis juk genda nuo galvos. Reikia kirsti galvą, norint išsaugoti žuvį".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Daiva

Manau kad ta galva ir reikia kirsti bet ne tai vadovei o tau Rolandai,ir manu tikrai kad bus geriau.Legva yra pulti o padeti konkreciu pasiulymu tai tik tu tokiu ir gali.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS