Prie keliamo Biržos tilto – asmenukės | Diena.lt

PRIE KELIAMO BIRŽOS TILTO – ASMENUKĖS

Biržos tiltas penktadienio naktį pakeltas sklandžiai. Tiesa, kaip įprasta, profilaktinė procedūra sulaukė naktinėtojų dėmesio. Kai kurie jų, nepaisydami specialistų nurodymų, ryžtasi rizikuoti ir dėl įspūdingų asmenukių per daug prisiartina prie keliamo objekto.

Penktadienio naktį suplanuotas profilaktinis Biržos tilto patikrinimas pavyko be didesnių nesklandumų. Tiltas buvo ir pakeltas, ir nuleistas.

Vis dėlto objektą prižiūrinčios bendrovės "Viadukas" Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius pastebėjo, kad trukdžių pasitaiko. Tiesa, jie būna šalinami ir visas procedūras, kaip planuota, pavyksta atlikti.

"Tilas – niokojamas. Pradėjo strigti pačios konstrukcijos. Turėjome pasiaurinti vieną tokią siją, kad išlįstų. Dabar pakilo normaliai. Tačiau konstrukcijas drožti yra negeras dalykas. Mes, tiltu paleisdami viešąjį transportą, esame šį statinį pasmerkę sulaužyti", – situaciją apibendrino A.Biesevičius.

Tilto pakėlimo procedūros net ir tada, kai vyksta gerokai po vidurnakčio, privilioja daug smalsuolių.

Pašnekovas teigė, kad neblaivių mieste naktinėjančiųjų būrelis susirenka kaskart pakeliant tiek Biržos, tiek Pilies tiltus.

"Būna, tariamės ir geruoju, ir bloguoju, reikia ir pykti, ir šaukti. Visokių situacijų pasitaiko – vieni supranta, paeina į šoną, o kiti drąsiai lipa ant pusiau pakelto tilto nusifotografuoti. Buvo tokia panelė", – pasakojo A.Biesevičius.

Pašnekovas taip pat pridūrė, kad jau buvo kreiptasi į policijos pareigūnus ir prašyta, jog šie padėtų kontroliuoti situaciją profilaktinių tiltų pakėlimų metu, tačiau kol kas pagalbos nesulaukta.

"Tai vyksta nuolat, mes prašėme, kad pabudėtų policijos ekipažas, bet jie turbūt neturi tiek specialistų, kad galėtų stovėti naktį. Bandome tvarkytis savomis jėgomis", – sakė A.Biesevičius.

Šiuo metu jau sudaryti tiek Biržos, tiek Pilies tiltų pakėlimo grafikai. Minėti objektai bus tikrinami šiais ir kitais metais.

Skelbiama, kad vykdant darbus tikrinama tiltų kėlimo mechanizmų būklė, esant poreikiui, keičiami tepalai, išvalomi latakai bei t. t.

Profilaktiškai miesto tiltai pakeliami ir nuleidžiami naktį, kai nevažiuoja viešasis transportas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS