Prie Malūno tvenkinio bus permainų | Diena.lt

PRIE MALŪNO TVENKINIO BUS PERMAINŲ

Malūno parko ir tvenkinio vaizdą jau kurį laiką darko suniokotas laikinasis statinys šalia vandens. Jame iki pernai rudens veikė vandenlenčių paslaugas teikusi įmonė. Šiai nutraukus veiklą, pastatą suniokojo vandalai.

Situacija netrukus pasikeis?

Malūno parko kaimynystėje gyvenantis Petras Varneckis teigė, kad sutvarkius parko ir tvenkinio teritoriją buvo tikimasi vandenlenčių pramogų pagyvėjimo. Tačiau šis verslas nenusisekė ir panašu, jog savo turtą – laikinąjį statinį ant vandens – buvę savininkai paliko likimo valiai.

„Įrenginiai palaipsniui išmontuojami ir grobstomi. Šeimininkams turbūt tokia padėtis nelabai rūpi, nes jie nesiėmė jokių priemonių apsaugoti savo turtą. Kavinukės aplinka virto šiukšlynu ir apipuvusių vandens tramplinų sąvartynu. Tokia padėtis tęsiasi jau antrus metus, gadindama atgimstančio Malūno parko įvaizdį. O pastarasis vandalizmo aktas sukėlė šoką – išdaužyti buvusios kavinukės langai, išlaužtos pagalbinių patalpų durys, aplink išmėtyti daiktai“, – vardijo klaipėdietis.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybės atstovai tikina, kad situacija netrukus turėtų pasikeisti – visai neseniai vandens pramogų paslaugoms teikti konkursą laimėjusi nauja bendrovė, registruota Šiauliuose, įsipareigojo per kelis mėnesius statinį sutvarkyti.

Davė keturis mėnesius

Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė teigė, kad su ankstesniais paslaugos teikėjais miestas nutraukė 2015 m. pasirašytą sutartį, nes jie nebevykdė veiklos nuo pernai rugsėjo.

„Dabar yra laimėtas konkursas, verslininkams duoti keturi mėnesiai, kad sutvarkytų teritoriją. Nesvarbu, kad vasara pasibaigs, jų verslui tai reikšmės neturės, pasirašė, kad veiklą vykdys ištisus metus. Jie perėmė ir laikinuosius statinius prie vandens. Ankstesni savininkai įrenginių neišsigabeno, o siūlė juos pasiimti miestui“, – sakė J. Uptienė.

Tačiau miestui jų esą nereikia, tad reikalas išsisprendė, kai su savininkais buvo suderinta, kad naujieji konkurso laimėtojai gali perimti įrenginius ir juos susitvarkyti.

„Sutartis pasirašyta dar labai neseniai, jie turi laiko įsikurti ir sutvarkyti teritoriją, kuri yra apleista, nes buvusieji viską paliko ir išvažiavo. Turėjo išsikraustyti ir demontuoti įrenginius iki 2022 m. rugsėjo pabaigos, bet to nepadarė. Šių metų sausį mes skelbėme naują konkursą vandenlenčių paslaugai teikti su sąlyga, kad jo laimėtojai sutvarkys tą teritoriją“, – paaiškino J. Uptienė.

Pavojinga vandens paukščiams

Jei per keturis mėnesius naujieji konkurso laimėtojai teritorijos nesutvarkys, savivaldybė pasiryžusi nutraukti sutartį ir spręsti, ką daryti toliau.

Tokia padėtis jau tęsiasi antrus metus, gadindama atgimstančio Malūno parko įvaizdį.

Aplinkiniai gyventojai turi pastabų ne tik dėl suniokotos kavinės prie vandens – esą vandenlenčių įranga pavojinga čia gyvenantiems vandens paukščiams.

„Mano manymu, trys aukštos atramos ir ant jų sumontuoti plieniniai trosai skersai tvenkinio yra didelė kliūtis vandens paukščių, ypač nepatyrusių jauniklių, pakilimui ir nusileidimui. Kadangi gyvenu šalia tvenkinio ir kiekvieną rytą apibėgu aplink jį, buvau liudininkas, kaip į trosus atsitrenkė gulbės jauniklis, bandydamas pakilti nuo vandens“, – pastabas žėrė P. Varneckis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

>>>>komentatorius

Tai reiskia,kad esi piemburnis.Pienas nuo lupu nenudziuvo o visus jau vadini kvailiais.

Česlovas

Nuo Tilžės gatvės pusės toks pylimas padarytas, labai "unikalus" visas pikžolem ir valandom apaugęs, eikit pasigrožėti. Mano šuo tam prasmirdusiam prūde išsimaudė, teko namuose šampūnu išprausti.

Viską kas buvo prie tvenkinio

reikėjo ne kirst ir naikint o puoselėt saugot ir protingai prižiūrėt. Ale bet tačiau kadangi:D) buduliai nemoka tokių dalykų daryt ir sveikas protas jiems svetimas tai kuo toliau tu blogiau..Dar autoplovyklą ten ant kranto pastatytik ir bus idiotizmo viršūnė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS