Prie naujo objekto – seni gyventojai | Diena.lt

PRIE NAUJO OBJEKTO – SENI GYVENTOJAI

Šalia prekybos centro „Vaiva“ vėl apsigyveno benamiai. Antradienį šio objekto prieigas patikrinę savivaldybės darbuotojai rado jų buveinę, tačiau pačių asocialių asmenų nesutiko. Tikrinimo metu sučiuptas ir vienas „netikras“ benamis.

Šalia prekybos centro „Vaiva“ vėl apsigyveno benamiai. Antradienį šio objekto prieigas patikrinę savivaldybės darbuotojai rado jų buveinę, tačiau pačių asocialių asmenų nesutiko. Tikrinimo metu sučiuptas ir vienas „netikras“ benamis.

Sugrįžo į senus namus

Neseniai atsinaujinusios „Vaivos“ pašonėje benamių kaimynystė aplinkinių namų gyventojams kelia rūpestį.

Žmonės šiurpsta, nes jau ir anksčiau įsikurti greta šio statinio mėgę asocialūs asmenys šiukšlina, įsirengia migius, neretai ir girtauja. Nosį esą riečia ir nemalonus kvapas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kiekvieną savaitę išsirengia į benamių medžioklę.

„Mes siekiame, kad jie nepažeidinėtų nustatytos tvarkos – netrukdytų gyventojams, neelgetautų, nesikabinėtų prie kitų žmonių“, – paaiškino savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Antradienį tikrintojai apžiūrėjo teritoriją nuo J.Janonio iki Sausio 15-osios gatvės. Benamių buvo ieškota greta prekybos centrų ar pagal gautus pranešimus.

Reido metu savivaldybės darbuotojai aptiko benamių gūžtą prie S.Šimkaus gatvės 21 numeriu pažymėto namo esančiuose apleistuose sandėliukuose.

„Tikėtina, kad daugiausia benamių prie „Vaivos“ ir lankosi būtent iš čia“, – pastebėjo V.Valys.

Švedą palaikė elgeta

Tikrinimo metu kontrolieriams teko susidurti ir su kurioziška situacija – vienas žmogus vos nebuvo palaikytas benamiu.

Prie S.Šimkaus gatvėje esančių namų savivaldybės darbuotojai pastebėjo miegantį vyrą. Jį pažadinus, paaiškėjo, kad tai atvykėlis iš svečios šalies.

„Jis paprasčiausiai miegojo pasidėjęs kilimėlį ir užsidengęs. Patikrinus jo dokumentus, supratome, kad jis yra Švedijos pilietis“, – pasakojo V.Valys.

Užsienietis pasakojo, kad į uostamiestį atplaukė keltu. Iš veikiausiai saldaus miego pažadintas keliautojas, vėliau nuėjęs savais keliais, buvo blaivus.

Tikrų benamių tikrintojams pavyko sučiupti Kurpių gatvėje esančiame laikinajame prekybai pritaikytame statinyje.

„Iš atsakingų asmenų, kurie prižiūri šį objektą, bus pareikalauta, kad jie ten užtikrintų tvarką“, – dėstė pašnekovas.

Vienoje vietoje neužsibūna

Greta „Vaivos“ užfiksuotas atvejis, kai išvaikyti benamiai į jau anksčiau pamėgtą tašką po kurio laiko atsikrausto vėl, nėra naujas reiškinys.

„Yra daug jų migracijos vietų. Vienoje įsikuria, tada persikelia į kitą“, – dėstė V.Valys. Tiesa, pasak jo, atšilus orams iš centrinės miesto dalies benamiai nakvoti esą mieliau traukia į miškus.

Periodiškai gaunami pranešimai ir apie Poilsio parke, Vasaros estradoje ar po Šilutės plente esančių nakvynės namų laiptais įsikuriančius bėdžius.

Prieš kurį laiką benamiai esą mėgdavo apsigyventi Melnragėje netoli molo ar prastai prižiūrimuose apleistuose pastatuose.

GALERIJA

  • Vilius Valys
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

skaitytojas

O kaip kovoti su tokiais, kurie savo bustus paverte siukslynai. Smarve neapsakoma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS