Prie tvenkinių Klaipėdoje – nesaugu? | Diena.lt

PRIE TVENKINIŲ KLAIPĖDOJE – NESAUGU?

Atšilus orams uostamiesčio Sąjūdžio parke zuja vis daugiau vaikų. Tėvai baiminasi, jog čia esantys tvenkiniai nesaugūs mažiesiems. Anot gyventojų, pavojų kelia ne tik gana statūs šlaitai, bet ir informacijos stoka.

"Gal kas nors gali paaiškinti, ką daryti su tvenkiniu Sąjūdžio parke? Aplink bėgioja, žaidžia daug vaikų, atšilus orams jie puola maudytis. Ne kartą ten jau skendo žmonės, ačiū dievui, išgelbėjo. Žiemą vos pašąla, visi lipa ir tikrina ledo storį. Ar nebūtų įmanoma pastatyti apsauginę tvorelę, ženklus sudėti?" – klausė dienraščio skaitytoja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė teigė, jog galimybė pasirūpinti informacinėmis lentelėmis svarstytina.

"Vaikučius pirmiausia turėtų prižiūrėti tėvai. Žinoma, apie galimybę įrengti įspėjamuosius ženklus pagalvosime. Informaciją perduosime skyriaus vedėjai. Aptverti tvenkinio tikrai negalime. Tokiu atveju reikėtų apjuosti visus mieste esančius tvenkinius. Europoje tokios praktikos nėra", – kalbėjo J.Rimkienė.

Kai kuriems parko lankytojams į akis krito ir itin statūs tvenkinių šlaitai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, jog Sąjūdžio parko atnaujinimo projektas, kurio metu iškasti ir vandens telkiniai, įgyvendintas pagal visus keliamus saugumo reikalavimus.

Anot V.Švedo, rengiant projektą nuskambėjo siūlymai vandens telkinį aptverti, tačiau tam pritarta nebuvo.

"Visame mieste yra tvenkinių, driekiasi krantinės, turime ir jūros pakrantę, nejaugi viską reikės aptverti? Žmonės turėtų ir patys save saugoti, nepalikti vaikų prie vandens be priežiūros", – kalbėjo V.Švedas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Aa

Nu sorry bet maudosi tikrai ne ikimokyklinukai..o kokius antrokus ketvirtokus jau vienus isleidziama i lauka..juk nera tevams visos vasaros atostogu kad priziuret galetu vaikus per vasaros atostogas..butu uztverta niekas nesokinetu i pruda.

Tika

šiuolaikiniai tėvai, o ypač mamytės mėgsta visus kaltinti, visur turi būti idealios sąlygos būti sudarytos jų vaikams, kad kuo mažiau pačioms būtų prižiūrėti. Kiemuose senus įrengimus nori, kad panaikintų, ale pavojingi, nors mes savo laikais ant jų ištisas dienas praleisdavome ir nieko nenutikdavo, dabar prūdai per stačiais krantais, dar aptvėrimų nori. Tai gal laikas telefonus paslėpti ir savo vaikus stebėti pradėti. Nes už savo vaikus atsakingi tik tėvai ir daugiau niekas.

Labai įdomu.

Ką jūs tėveliai kaltinsite kai jūsų vaikas paskęs. Oi tada visi kalti bus tik ne jus. Ar jūs žinot kaip vaikai maudosi prude. Aš kasdien pro langą matau. Viens kitą skandina. Mėtos iš akmenų. Mažiau prie TV sedekit. O žiūrėkit kur jūsų vaikas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS