Priėmimas į Klaipėdos mokyklas stringa? | Diena.lt

PRIĖMIMAS Į KLAIPĖDOS MOKYKLAS STRINGA?

Uostamiestyje vykstant vaikų priėmimui į mokyklas nesklandumų išvengti nepavyko. Nauja priėmimo tvarka pažėrė klausimų tiek tėvams, tiek ir patiems savivaldybės atstovams.

Pasibaigus pirmojo priėmimo etapo automatiniam eilių generavimui, tėvai nustebo išvydę, jog į kai kurias mokyklas vaikai pateko ne pagal gyvenamąją teritoriją.

Į keletą uostamiesčio mokyklų moksleiviai buvo priimti iš kitų mikrorajonų ir savivaldybių.

Taip pat į vienos Klaipėdos mokyklos netradicinio ugdymo klases pateko mokinių, motyvacinius vertinimus išlaikiusių žemesniais balais.

"Šiuo metu visi nesklandumai taisomi ir antrame etape bus išspręsti. Tokia situacija susidarė ne dėl savivaldybės kaltės. Sistema veikia pirmą kartą, todėl netikslumų neišvengta. Dėkojame tėveliams už supratingumą", – kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Siekiant užtikrinti mokiniams galimybę mokytis arčiau namų esančiose ugdymo įstaigose, pirmiausia sutartys bus sudaromos su priskirtose teritorijose gyvenančiais moksleiviais.

Vaikai iš kitų teritorijų bus priimami tiks atsiradus laisvų vietų.

Ne pagal galiojančią tvarką sudarytos mokymo sutartys bus nutrauktos.

Anot L.Prižgintienės, šiuo metu specialistai tikrina, kaip vyko moksleivių priėmimas į Vytauto Didžiojo, "Vėtrungės" gimnazijas, Tauralaukio, "Verdenės", Sendvario progimnazijas.

Visi moksleiviai į ugdymo įstaigas pagal gyvenamą mikrorajoną tikrai nepateks.

"Visi moksleiviai į ugdymo įstaigas pagal gyvenamą mikrorajoną tikrai nepateks. Šiaurinėje miesto dalyje itin trūksta klasių, dėl tos priežasties bus pastatyta nauja mokykla", – kalbėjo skyriaus vedėja.

Šiuo metu pirmų, penktų, klasių moksleiviams vietų pristigta "Verdenės", Tauralaukio progimnazijose, o pirmų klasių mokiniams – Sendvario progimnazijoje.

Į šias mokyklas nepatekusiems vaikams bus siūlomos mokymosi vietos artimiausiose mokyklose.

Pagrindinio priėmimo į mokyklas antrasis etapas startuos gegužės 20 d.

Jo metu moksleiviai bus priimami į neužimtas ar atsilaisvinusias vietas ugdymo įstaigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lynn Simon

„Google“ už kiekviena menesi už darba internete sumokejo nuo 18000 iki 25000 doleriu. Paskutini menesi aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandu per diena. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradeti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Ne utopija

- klaiki realybe.LT lektuvas nebekyla,o sklesdamas jau krenta .... valdzios elito salone panika ....Normalu....dagyventa-meluojant,vagiant,svaistant,zeminant,vaikant,rasinejant bevercius projektelius.

R

Netik sistema stringa , bet ir kai kuriu mokyklu vadovu nenoras isileisti is kitu mokyklu mokinius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS