Prieš statybas Liepų gatvėje – derinti eismo schemų | Diena.lt

PRIEŠ STATYBAS LIEPŲ GATVĖJE – DERINTI EISMO SCHEMŲ

Platinti Liepų gatvės važiuojamąją dalį ties kylančiu prekybos centru norintys kelininkai suka galvas dėl eismo organizavimo schemų. Esamos Klaipėdos savivaldybės transportininkų netenkina.

Ties Liepų gatvės sklypu, kuriame stovės prekybos centrų kompleksas, bendrovės "Eurovia Lietuva" atstovai ketina įrengti įvažas.

Dėl to Saugaus eismo komisijos buvo prašoma riboti eismą.

Tąkart kelininkams liepta rimčiau pažiūrėti į situaciją, tinkamai pasiruošti ir į savivaldybę sugrįžti tik tada, kai bus parengta aiški ir visiems suprantama eismo schema.

Tai – rimtas klausimas, todėl norime, kad būtų rimtai ir pasiruošta.

Tiek komisijos nariams, tiek Kelių policijos tarnybos atstovams reikia tiksliai žinoti, kaip statybų metu veiks šviesoforai, kaip bus nukreipiami transporto srautai, kaip judės sukantieji į kairę, į Šiaurės prospektą, likus tik vienai eismo juostai viena kryptimi.

Praėjusią savaitę naują schemą gavę savivaldybės transportininkai sužavėti neliko.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, klausimų dar – labai daug.

Rimantas Mockus / Vytauto Petriko nuotr.

"Dabar jie turi suderinti su policija ženklų išdėstymo schemą ir vėl atkeliauti į savivaldybę. Tada nuspręsime galutinai. Mums svarbiausi yra ne statybų, o eismo organizavimo klausimai. Paprašiau, kad sudėliotų savo darbų grafikus, kokiu laiku ir ką darys, kiek preliminariai truks. Turi būti išsamus, tvarkingas projektas su datomis. Bent tame projekte aš to nemačiau, todėl pasakiau, kad patikslintų. Kai viską normaliai aprašys, tada ir svarstysime. Tai – rimtas klausimas, todėl norime, kad būtų rimtai ir pasiruošta", – aiškino R.Mockus.

Pradėti darbus kelininkai planavo šio mėnesio pabaigoje.

Dėl greitėjimo juostų ir įvažų į Liepų g. 81 sklypą įrengimo pirmiausia norima apriboti judėjimą viena eismo juosta. Tam buvo gauti visi statybas leidžiantys dokumentai.

Darbą kelininkai pradėtų 8.30 val. ir užbaigtų iki 15.30 val.

Vėliau prasidės sudėtingesni ir didesnės apimties darbai – Liepų gatvės frezavimas ir požeminių tinklų iškėlimas, tam prireiks užtverti visą arteriją.

Jei kelininkai dirbtų dieną, užtruktų keturis mėnesius, jeigu naktimis – iki 7 ar 8 mėnesių.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Zzzzzz

Naktimis mes ir taip dirbame kai reike o tiek laiko naktys yra neymano darbuotis

aha

truksta pas mus prekybos centru labai, pastatome dar sali viena miesto centre?

Audrius

reikėjo viską suplanuoti prieš simbolinę kapsulę įmūrijant...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS