Primena: valstybinės žemės nuomos mokestį reikia sumokėti iki lapkričio 15-osios | Diena.lt

PRIMENA: VALSTYBINĖS ŽEMĖS NUOMOS MOKESTĮ REIKIA SUMOKĖTI IKI LAPKRIČIO 15-OSIOS

  • 2

Klaipėdos savivaldybės administracija primena, kad iki šių metų lapkričio 15 d. žemės nuomininkų ir naudotojų pareiga – sumokėti valstybinės žemės nuomos mokestį.

Informuojama, kad valstybinės žemės nuomos mokesčio mokėtojams suteikta galimybė paskaičiuotas ir suformuotas valstybinės žemės nuomos mokesčio deklaracijas peržiūrėti, atsisiųsti Mokesčių mokėtojų savitarnos svetainėje.

Taip pat primenama, kad fiziniai asmenys, norintys gauti pranešimus apie žemės nuomos mokestį elektroniniu paštu, gali pateikti prašymą arba sutikimą Klaipėdos savivaldybės administracijos Finansų skyriui.

Sutikimas gali būti parengtas laisva forma, nurodant savo vardą, pavardę, nuomojamo ar naudojamo žemės sklypo adresą ir elektroninio pašto adresą.

Asmens duomenys bus naudojami tik pranešimų apie valstybinės žemės nuomos mokestį duomenims tvarkyti.

Informaciją valstybinės žemės nuomos mokesčio apskaičiavimo klausimais suteiks Finansų skyriaus darbuotojai.

Šio skyriaus specialistai informavo, kad, pagal Valstybinės žemės nuomos mokesčio administravimo tvarkos aprašo 46 punktą, už laiku nesumokėtą žemės nuomos mokestį arba jo dalį skaičiuojami delspinigiai už kiekvieną pavėluotą mokėti dieną nuo nesumokėtos mokesčio sumos pagal tuo laikotarpiu galiojančius Lietuvos finansų ministro įsakymu nustatytus dydžius.

Pagal tos pačios administravimo tvarkos 71 punkto nuostatas, laiku nesumokėjus žemės nuomos mokesčio per 30 dienų po priminimo išsiuntimo pradedama mokesčio išieškojimo procedūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

AK

Ar tikrai nerastumėt, prisijungus prie VMI sistemos?

Anonimas

pirma reikia gauti ta saskaita !!! JOS DAR NERA !!!! o sumoketi iki 15 d ! durniu laivas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS