Pritarta planui Klaipėdai skolintis 14 mln. eurų | Diena.lt

PRITARTA PLANUI KLAIPĖDAI SKOLINTIS 14 MLN. EURŲ

  • 18

Uostamiesčio tarybos nariai pritarė siūlymui imti trumpalaikę 14 mln. eurų paskolą. Numatoma, kad būtent tiek miestui gali trūkti darbo užmokesčiui, socialinėms išmokoms bei būtinoms prekėms ir paslaugoms įsigyti. Prieš skolinantis ketinama išnaudoti visas galimybes išsiversti be skolintų pinigų.

Jau ne pirmą kartą nuotoliniu būdu posėdžiaujantys Klaipėdos tarybos nariai imasi miestui šiuo periodu svarbių klausimų sprendimo.

Vienu pirmųjų sprendimų pritarta siūlymui imti trumpalaikę 14 mln. dydžio paskolą iš valstybės biudžeto prognozuojamam pajamų trūkumui padengti.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė aiškino, kad savivaldybės administracija, vertindama trumpalaikės paskolos poreikį, atsižvelgė į Finansų ministerijos paskelbtą prognozuojamą šių metų gyventojų pajamų mokesčio netekties sumą. Įvertinti ir jau turimi faktiniai sausio–balandžio mėnesių pajamų duomenys. Rezultatai rodo, kad pajamų iš gyventojų pajamų mokesčio minėtu laikotarpiu savivaldybė gavo mažiau nei planuota.

Paskolos pinigai būtų naudojami darbo užmokesčiui, socialinėms išmokoms, būtinų prekių ir paslaugų įsigijimui.

K.Petraitienė taip pat pabrėžė, kad paskola bus imama tik tada, kai bus išnaudotos visos miesto galimybės apsieiti be skolintų pinigų. Miestas šiuo metu turi virš 9 mln. eurų apyvartinių lėšų, kurias bus galima panaudoti.

Finansų skyriaus vedėja taip pat akcentavo, kad savivaldybės administracijoje kone kasdien yra peržiūrimi įvairūs projektai ir miesto planai. Tais atvejais, kai manoma, kad kažko įgyvendinti nepavyks arba kitais būdais galima sumažinti išlaidas, to ir imamasi, o sutaupytos lėšos yra perskirstomos.

Tiesa, tokie pastebėjimai įtikino ne visus. Tarybos narė Nina Puteikienė teigė, kad kol kas stebėdama tai, kas vyksta mieste, taupymo pavyzdžių nepastebi.

„Matau tik kaip brangus granitas keičiamas į dar brangesnį projektuose“, – pastebėjo politikė.

Vis dėlto, siūlymui prireikus imti paskolą tarybos nariai pritarė be ilgesnių diskusijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Temide

Kazkokio "svogerio" firmai pinigu pritruko? Darbai sustojo?

karantinas

Čiūde,čiūde............ar nesupranti kas darosi???Nešiok kaukę )))

TAŠKAS

Tas skolinimasis,-tik blefas....daugiau papildyti valdančiųjų kišenes ))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS