Problemos tęsiasi: patekti į kavinę uostamiestyje – iššūkis neįgaliesiems | Diena.lt

PROBLEMOS TĘSIASI: PATEKTI Į KAVINĘ UOSTAMIESTYJE – IŠŠŪKIS NEĮGALIESIEMS

Uostamiesčio neįgaliesiems vasarą apsilankyti kavinių terasose be lydinčio asmens – nelengva užduotis. Savivaldybės administracijos prašoma įpareigoti verslininkus, įrengiant terasas, užtikrinti galimybę į jas patekti neįgaliesiems.

Klaipėdos neįgaliesiems vasarą kartina jų poreikiams nepritaikyta infrastruktūra.

Pastebima, kad judėjimo negalią turintiems žmonėms patekti į prie kavinių esančias lauko terasas – nemenkas iššūkis, mat prie daugumos jų nėra neįgaliojo vežimėliui užvažiuoti tinkamų pandusų, vietoje jų – vienas ar pora laiptelių.

"Šiuo atveju, jeigu nepatogu žmogui, kuris naudojasi neįgaliojo vežimėliu, reiškia, kad nepatogu ir mamai ar tėvui, kuris stumia vaikišką vežimėlį, nepatogu ir senjorui, kuriam jau reikia lazdelės ir panašiai", – dėstė Klaipėdos neįgaliųjų reikalų tarybos pirmininkė Jūratė Ruškė.

Ši problema, pasak pirmininkės, egzistuoja jau ilgus metus.

Situacija aptarta antradienį vykusio Neįgaliųjų reikalų tarybos posėdžio metu.

J.Ruškės teigimu, bus kreipiamasi į uostamiesčio savivaldybės administraciją ir prašoma, kad verslininkams, išduodant leidimus vasaros terasoms įsirengti, būtų numatytas reikalavimas šiuos laikinus statinius pritaikyti neįgaliesiems.

Pašnekovės teigimu, į šią problemą Neįgaliųjų reikalų taryba dėmesį bandė atkreipti ir anksčiau – praėjusios kadencijos metu.

Klausimas esą buvo apsvarstytas ir su savivaldybės administracijos atstovais, tačiau pokyčių, kurių tikėjosi, neįgalieji nesulaukė.

"Tai buvo ne tik pokalbiai. Tarybos posėdžiuose dalyvavo ir atsakingi asmenys. Šiuo atveju tenka konstatuoti, kad Neįgaliųjų reikalų tarybos balsas nebuvo išgirstas", – apibendrino pirmininkė.

Pašnekovė neslėpė, jog nebuvo tikimasi, kad teks sugrįžti prie jau kartą svarstyto klausimo.

"Matome, kad tenka grįžti ir vėl, kol būsime išgirsti", – patikino J.Ruškė.

Pabrėžiama, kad minėta taryba yra visuomeninė patariamoji institucija, kuri tegali patarti ar atkreipti miesto valdžios dėmesį į tam tikras problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Ramus

Kreiptis i biurokratus naudos 0. Negi jie is patirties to nezino?

pagarba Mortai

pro šunis praeiti darosi vis sunkiau, ypac Palangoje

babauzis

ir nedarykit tu prieigu neigaliesiems nei pensininkams...nes ateis zmogus, uzsisakys kavos su pyrageliu.......ir puse menesio pinigu paliks........teisingai - reikia riboti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS