Profesinę dieną uostamiesčio pedagogai minės žygiuodami | Diena.lt

PROFESINĘ DIENĄ UOSTAMIESČIO PEDAGOGAI MINĖS ŽYGIUODAMI

Šiandien grupė uostamiesčio pedagogų bei juos palaikančių mokinių Mokytojų profesinę dieną paminės pėsčiomis tebežygiuodami į Vilnių. Vakar rytą 16 žygeivių buvo įveikę jau daugiau nei 90 kilometrų. Su vėliavomis ir plakatais žygiuojantys streiko dalyviai pakeliui sulaukia bendruomenių palaikymo.

„Dainuodami išeiname iš Kaltinėnų ir sukame link Nemakščių. Viskas vyksta linksmai ir griežtai pagal numatytą planą. Šiuo metu žygiuoja šeši moksleiviai ir 10 mokytojų. Nuėjome jau daugiau nei 90 km, kiekviena diena kitokia, emociškai nuotaika pakili, o fiziškai – kuo daugiau kilometrų nužygiuojame, tuo sunkiau“, – neslėpė viena šio žygio dalyvių, Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ir mokyklos profesinės sąjungos lyderė Lilija Bručkienė.

Žygeiviams ši kelionė tam tikra prasme ir pažintinė, nes teko nakvoti skirtingose mokyklose ir pamatyti, kaip skiriasi miestų ar rajonų mokyklos.

Vienose nėra karšto vandens, nes dar ne šildymo sezonas, kitur sąlygos puikios. Žygeiviai dažniausiai nakvoja sporto salėse.

Turbūt prasmingesnės Mokytojų dienos, nei kovojant už mokytojų teises ir orumą, negali būti.

Maistą ir miegmaišius jiems perveža padedanti komanda iš Klaipėdos. Esą vieną dieną žygeiviai sulaukė netgi karštos sriubos.

„Šiąnakt mus priėmė Jakštų turizmo sodyboje, ten buvo tobulos sąlygos poilsiui. Bet svarbiausia, mus labai šiltai sutinka vietos bendruomenės, mokyklų vadovai, pakelyje sveikina žmonės, vaišina šakočiais, mėsos gaminiais, sultimis, savo kepta duona. Kaip paminėsime Mokytojų dieną? Manau, eisenoje, linksmai kelyje. Turbūt prasmingesnės Mokytojų dienos, nei kovojant už mokytojų teises ir orumą, negali būti“, – pabrėžė klaipėdietė.

Galutinį maršruto tikslą – Vilnių, V. Kudirkos aikštę, klaipėdiečiai pėsčiomis planuoja pasiekti spalio 17–18 d.

„Manau, mūsų žygis nebus beprasmis, tikimės, kad artėjant link Vilniaus prie mūsų prisijungs vis daugiau žmonių. Esame sukūrę tinklalapį „Streiko kelias“, vis daugiau žmonių mus seka, tikime, kad tai padės plačiau kalbėti apie švietimą kamuojančias problemas. Manau, kad bendruomenės telkimo ir pilietiškumo idėja šiame žygyje kaip tik ir realizuojama“, – įsitikinusi L. Bručkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Na

Tik dzinzes nesušalkit. Į darbą neina, už tave (mokytojų padėjėjai dirba) , algą gauni, gryžęs turėsi daug pajamų už korepetitorių (vaikai bus atsilikę)... Absurdas ir tiek.

Kaunietis

Nepamirškite aplankyti atminimo vietų ,žuvusių už Lietuvos Laisvę

Pasidomėjimas

Meras p. Vaitkus žada rasti lėšų kompensuoti neuždirbtas algas streikuojantiems. Įdomu tiesiog, kaip jis tada pateisins panaudotas lėšas auditui? Na, kad taps už valdiškus pinigus visų nusiteikusių prieš bet kokią valdžią "nacionaliniu herojumi", tai faktas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS