Klaipėdos prokurorei – garbingas vardas | Diena.lt

KLAIPĖDOS PROKUROREI – GARBINGAS VARDAS

  • 11

Minint Prokuratūros dieną buvo paskelbti tradicinio konkurso "Metų prokuroras" nugalėtojai. Aštuntą kartą surengtame konkurse, siekiant įvertinti ir padėkoti kolegoms už nuoširdų darbą, viena iš dviejų laimėtojų paskelbta Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė.

Ši prokurorė nominaciją laimėjo už nepaprastai kruopštų darbą vienoje garsiausių pastarųjų metų bylų – atskleidžiant bendrovės "Grigeo Klaipėda" nuotekų išleidimą į Kuršių marias ir Klaipėdos sąsiaurį.

Prokurorė G.Skersinskytė vadovavo tyrimo grupei, pati atliko didžiąją dalį ikiteisminio tyrimo veiksmų. Jos lyderystė tyrime bei asmeninės savybės lėmė, kad pavyko atskleisti, kaip įtariama, neteisėtą veiklą nuo 2012 iki 2020 m., nustatyti ir kiekvienais metais į aplinką išleistų teršalų kiekius, chemines sudėtis, apskaičiuoti gamtai padarytą žalą.

Prokurorų nutarimais, šiame ikiteisminiame tyrime buvo laikinai apribotos įtariamo juridinio asmens bei 14 įtariamų fizinių asmenų nuosavybės teisės į daugiau nei 30 mln. eurų turtą.

Praėjusių metų pabaigoje ši byla buvo perduota nagrinėti teismui.

Prokurorė savo įžvalgomis ir patirtimi dalijasi su Aplinkos ministerijos specialistais, dalyvavo rengiant aplinkosaugos teisės aktų pakeitimus, kuriais buvo sugriežtinta įmonių kontrolė aplinkosaugos srityje.

Konkurso "Apygardos prokuratūrų metų prokuroro" nominaciją laimėjo viešąjį interesą ginanti prokurorė Ugnė Rinkevičienė. Ji viešąjį interesą gynė byloje, susijusioje su neteisėtu valstybinės žemės Vilniaus stoties rajone naudojimu nuomos teisiniais pagrindais. Vilniaus apygardos teisme sudarius taikos sutartį, Lietuvos Respublikai buvo sumokėta virš 1,5 mln. eurų dydžio suma už perleidžiamą žemės sklypo dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jo

kai budinas prastūmė aiškia korumpuota startegini plana kur ta vyriausybės iškamsa buvo?

>?

Yra. Daug metų. D.Kerekeš. Bet visiškas nulis. Galiu pasakyti iš asmeninės patirties

?

Pritariu p. Ritai , taip, girdėjosi , matėsi buvusi Vyriausbės atstovė, pagarba Jai.O kas yra dabartinė, ar tokia asmenybė-pareigos yra šiuo metu? Kas ji?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS