Reklaminiai automobiliai – miesto siaubas: gyventojai skundžiasi dėl trikdomo eismo | Diena.lt

REKLAMINIAI AUTOMOBILIAI – MIESTO SIAUBAS: GYVENTOJAI SKUNDŽIASI DĖL TRIKDOMO EISMO

Daugiabučių kiemuose, gatvėse numetami seni, reklama paženklinti automobiliai įkyrėjo ir gyventojams, ir savivaldybės kontrolieriams. Dar viena palikta mašina šiuo metu trikdo eismą Vingio gatvėje.

Ne vietoje paliekami "pavargę" reklaminiai automobiliai – įsisenėjusi problema, kurią spręsti patikėta Viešosios tvarkos skyriaus specialistams ir policijos pareigūnams.

Apsukrūs verslininkai savo turtą demonstruoja gerai matomose vietose – šalia daugiabučių arba prekybos centrų, bereikalingai užimdami vietas stovėjimo aikštelėse.

Šįsyk žmonės Klaipėdos savivaldybės atstovams pasiskundė dėl neseniai Vingio gatvėje, šalia įsukimo, numesto ir eismui trukdančio seno "Opel", reklamuojančio automobilių supirkimą.

Rugsėjį gyventojai pranešė ir apie Šiaulių gatvėje prie sankryžos nejudinamą "Volkswagen Golf", taip pat reklamuojantį supirkimo paslaugas.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiojo specialisto Karolio Gedučio, reklama ant transporto priemonių nėra draudžiama, tačiau tokios mašinos negali trukdyti eismui ir užimti bendrojo naudojimo erdvių.

Tokiais atvejais ieškoma transporto priemonių savininkų.

Nustačius šeimininkus, jie įpareigojami automobilius nedelsdami patraukti iš vietos.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis patikino, kad Vingio gatvėje ne vietoje numestu "Opel" bus pasirūpinta.

"Jeigu trukdo eismui, bus perduota policijai, kuri suorganizuos mašinos patraukimą. Mes, savo ruožtu, surašysime reikalavimą patraukti automobilį per trumpą laiką", – tvirtino S.Valiulis.

Anot K.Gedučio, gatvėse paliekamų reklaminių automobilių savininkai baudžiami kaip neeksploatuojamų transporto priemonių turėtojai.

Už tai pažeidėjams skiriamos baudos nuo 70 iki 140 eurų. Pirmą kartą taikoma pusė minimalios.

Už pakartotinį pažeidimą numatyta galimybė konfiskuoti transporto priemonę, tačiau šį nutarimą priima teismas.

Esą problema ta, kad, patraukus vienus automobilius, mieste atsiranda naujų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

Ramunai, kokiu pagrindu nustatėt ir kokiu straipsniu remiantis reklama nelegali? Pagal kokį straipsnį automobilis, kuris stovi nepažeisdamas KET, turintis galiojančią tech., apžiūra, stovi nejudinamas dvi ar daugiau parų, privalo būti nutemptas?

Ramūnas

Aš už tai, kad su šitais reklamos chuliganais būtų susitvarkyta kuo griežčiau ir be jokių terlionių. Užfiksuoti kelis kartus, kad nelegalus "reklaminis laužas" stovi nejudinamas kelias paras ir nutempti į spec. saugojimo aikštelę. Laužo savininkui pateikti sąskaitą už visas nutempimo, saugojimo paslaugas su protokolu ir bauda už nelegalią reklamą. Taip pat pagal tel. numerį ant šių laužų nustatyti reklamos naudos gavėją ir patraukti jį atsakomybėn už nelegalią reklamą.

R

Jei valdzia nesusitvarko normaliai, reik tuos siknius auklet savaip. Bomzui pora euru ant alaus , tas kaloosiusalios pradure ir pora langu ispere , ir siunti kasdien i savivaldybes kontroles skyriu. Uzsi... , sutvarkys staigiai ta pseudoverslininka. O siaip visuotinis automobiliu mokestis labai pravalytu aiksteles.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS