Rekonstruota dalis Kuršių nerijos dviračių tako, sutvarkyta atkarpa Smiltynė–Juodkrantė | Diena.lt

REKONSTRUOTA DALIS KURŠIŲ NERIJOS DVIRAČIŲ TAKO, SUTVARKYTA ATKARPA SMILTYNĖ–JUODKRANTĖ

  • 0

Rekonstruota dalis Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako, atvertas ruožas nuo Smiltynės iki Juodkrantės.

Kaip penktadienį pranešė Neringos savivaldybė, rekonstruota 13,5 kilometrų pėsčiųjų ir dviračių tako atkarpa buvo pratęsta iki pirmosios Juodkrantės gelbėjimo stoties.

Kartu savivaldybė atkreipia dėmesį į tai, jog rekonstrukcija vis dar vyksta ir naujojoje atkarpoje gali būti rangovų technikos.

Tuo metu tako dalis nuo Pervalkos iki Nidos buvo sutvarkyta prieš kelerius metus. Pasak savivaldybės, paskutiniosios dviračių tako atkarpos nuo Juodkrantės iki Pervalkos rekonstrukcijos darbai turėtų būti baigti rudenį.

„Sklandus susisiekimas dviračiais tarp Pervalkos ir Nidos – išlieka. Rangos darbai vyksta ir Juodkrantės Žaliajame kelyje, tad čia yra draudžiamas ir automobilių eismas“, – nurodo savivaldybė.

Pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukciją vykdo bendrovė „Via Lietuva“, rangos darbų sutartį pasirašiusi su konkursą laimėjusia įmone „YIT Lietuva“.

Bendras tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 kilometrų. Didžiąja tako dalimi, beveik 36 kilometrais nuo Smiltynės iki Preilos, rūpinasi „Via Lietuva“, likusia dalimi – Neringos savivaldybė.

GALERIJA

  • Rekonstruota dalis Kuršių nerijos dviračių tako, sutvarkyta atkarpa Smiltynė–Juodkrantė
  • Rekonstruota dalis Kuršių nerijos dviračių tako, sutvarkyta atkarpa Smiltynė–Juodkrantė
Neringos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS