Rengiamasi įtemptai vasarai: Klaipėdoje prasidėjo gelbėtojų atranka | Diena.lt

RENGIAMASI ĮTEMPTAI VASARAI: KLAIPĖDOJE PRASIDĖJO GELBĖTOJŲ ATRANKA

Klaipėdoje prasidėjo gelbėtojų atranka. Šiemet kandidatų laukia nauji iššūkiai. Gelbėtojų vadovas pastebėjo, kad karantino išvarginti poilsiautojai jau pernai elgėsi neįprastai drąsiai. Šią vasarą pajūryje laukiama dar įžūlesnių poilsiautojų.

„Pernai buvo dar tik pati pradžia. Žmonės nebuvo taip pavargę nuo ribojimų. Bet jau pastebėjome, kad į paplūdimius ėjo ne tik geru, bet ir prastu oru. Jei tik vanduo šiltas – bandydavo maudytis“, – prisiminė biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Anot jo, žmonės jau dabar plūsta į pajūrį kiekvieną savaitgalį. Atšilus orams, nereikia net šeštadienio, kad pajūrio aikštelės užsipildytų automobiliais. Tikėtina, kad vasarą žmonių tik daugės.

„Žiema buvo psichologiškai sunki. Reikės ir gelbėtojams atkreipti dėmesį, kad bendrautų tolerantiškai – žmonės ir taip labai pavargę, pikti dėl pandemijos“, – teigė A.Siakki.

Gelbėtojams tekdavo atlaikyti ne visada pagrįstą kritiką ir be pandemijos.

„Iš poilsiautojų dažnai girdžiu, kad gelbėtojai raudoną vėliavą pakabina tik tam, kad galėtų nieko nedaryti. Bet iš tiesų viskas – atvirkščiai. Jei vėliava raudona – darbo mums tik daugiau“, – tikino gelbėtojų vadovas.

Iškėlus draudimą maudytis žyminčią vėliavą, tenka imtis prevencinio darbo – įspėti drąsuolius, kad šokinėti per bangas negalima.

„Aišku, yra daug nepatenkintųjų. Gelbėtojai viską draudžia, reguliuoja, neleidžia pasimaudyti. Bet žmogaus gyvybė – svarbiausia. Neatsakingą poilsiautoją jūra pati gali labai greitai nubausti“, – sakė A.Siakki.

Pandemija keičia ne tik paplūdimių lankytojų elgesį, bet ir gelbėtojų atrankos procesą.

„Kaip ir pernai, laukiame, kada pradės veikti baseinai. Kol tęsiasi karantinas, jie nedirba. O plaukimą baseine patikrinti būtina. Ir senbuvių, ir naujokų“, – paaiškino A.Siakki.

Jei ribojimai uždarose patalpose užsitęstų iki pat vasaros, būsimiems gelbėtojams savo galimybes tektų demonstruoti lauke.

„Spręsiu vietoje. Priklausomai nuo vandens temperatūros upėje, tvenkinyje ar karjeruose“, – teigė gelbėtojų vadovas.

„Klaipėdos paplūdimiai“ iš viso turi paruošti 70 gelbėtojų.

„Prižiūrime keturiolikos kilometrų ruožą – Smiltynės ir dar Melnragės bei Girulių paplūdimius. Skaičius atrodo didelis, bet visus gelbėtojus dalijame į dvi pamainas“, – patikslino A.Siakki.

Iki savaitės pradžios buvo užsiregistravę 30 kandidatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

E.

Reikia pradėti skandintojų atranką. Pravers.

Anonimas

Neeilinis darbas.. tai ner isukis issukis butu su parasutu isokti ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS