Renovacija – iššūkis ir verslams | Diena.lt

RENOVACIJA – IŠŠŪKIS IR VERSLAMS

Pastatų renovacija gali tapti iššūkiu ne tik gyventojams, bet ir atnaujinamame pastate veikiančioms įmonėms. Herkaus Manto gatvėje šiuo metu renovuojamas gyvenamasis pastatas. Jame yra įsikūrusios įmonės, kurios renovacijos laikotarpiu patiria nuostolių – klientai būna įsitikinę, kad čia veikęs verslas užsidarė ir paslaugų šiuo metu neteikia.

Baiminasi bankroto

Šiuo metu renovuojamame Herkaus Manto gatvės 9-ajame pastate beveik dešimt metų įsikūrusios kavinės „Kavos architektai“ įkūrėja Lina Jaruševičiūtė-Alšauskienė pasakojo, kad renovacijos laikotarpiu patiria daug nuostolių, ir baiminasi, kad įmonė gali apskritai bankrutuoti.

„Situacija prasta, jaučiamės tarsi įmonė neveiktų, lankytojams atrodo, kad mes nedirbame. Esame įsikūrę pačiame senamiestyje, aišku, klientams svarbi kavinės atmosfera ir vaizdas pro langą, tačiau dabar pavirtome į statybvietę, negalime prisikviesti ir naujų klientų, kadangi niekas mūsų nemato. Taip pat jaučiasi ir šalia dirbančios įmonės, jų pajamos irgi ženkliai sumažėjo“, – pasakojo L. Jaruševičiūtė- Alšauskienė.

Situacija prasta, jaučiamės tarsi įmonė neveiktų, lankytojams atrodo, kad mes nedirbame.

Nepadeda ir lauko reklama

Pastato renovacijos metu visos čia veikiančios įmonės dirba įprastu grafiku ir šalia įėjimo pasikabina net plakatus, kurie skelbia, kad verslo subjektai veikia, tačiau tokia reklama nepadeda.

„Turime didelį plakatą, kuriam taip pat išleidome nemažą sumą, bet turbūt reklamos neveikia, nes žmonės veikiausiai įsitikinę, kad tokiu laikotarpiu, kai pastatas renovuojamas, landžioti po statybvietę, bandyti pataikyti į tinkamą įėjimą ir atsidurti kavinėje nėra įmanoma ar patogu, dėl to jos esą kuriam laikui užsidaro“, – svarstė kavinės įkūrėja.

Darbai greitai nesibaigs

Kaip teigė L. Jaruševičiūtė-Alšauskienė, pastato renovacijos darbai prasidėjo iš kitos namo pusės, dėl to įmonės įprastu ritmu negalės dirbti dar ilgiau.

„Darbai prasidėjo iš kitos namo pusės, dabar paradinė pastato pusė iš Herkaus Manto gatvės bus renovuojama dar visą vasarą, todėl ir apie lauko kavinės atidarymą negalime svajoti, nes pagal grafiką renovacija vėluoja jau pusę metų“, – neslėpė verslininkė.

Savivaldybė tokiu atveju verslams nesuteikia jokių lengvatų, o prasitęsus darbams įmonės nepalankioje padėtyje išliks dar ilgokai.

Kavinės įkūrėja pabrėžė, kad patalpų nuomininkai, atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, mažina nuomos kainą, tačiau ir tokios lengvatos negelbsti iš susiklosčiusios keblios padėties.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

spekuliation

amžinai šitie viarslininkai verkia, tegul kraustosi į kitą vietą, matai duokit jiems paramą ,o kas mums duoda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS