Renovacija uostamiestyje – lyg loterija | Diena.lt

RENOVACIJA UOSTAMIESTYJE – LYG LOTERIJA

Paskelbus dar vieną kvietimą renovacijai, nemaža dalis klaipėdiečių, norinčių gyventi šilčiau ir gražiau, liks nieko nepešę. Klaipėdai nustatytas projektų skaičiaus limitas yra 19 daugiabučių, nors jų, pasirengusių modernizacijai, jau yra pusketvirto karto daugiau.

Aplinkos ministras kvietimą teikti paraiškas daugiabučiams namams atnaujinti paskelbė rugpjūčio pabaigoje. Atkreipiamas dėmesys, kad pastatus atrenka ir paraiškas Būsto energijos taupymo agentūrai teikia savivaldybių administracijos.

Tad administratoriai ir bendrijų pirmininkai, kurių iniciatyva parengti daugiabučių namų atnaujinimo investicijų planai, raginami pateikti prašymus ir kitus dokumentus Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamentui. Tai reikėtų padaryti iki rugsėjo 26 d.

Klaipėdos miesto savivaldybei nustatytas projektų skaičiaus limitas – 19 daugiabučių namų. Pasirengusiųjų ir norinčiųjų dalyvauti renovacijos programoje yra kur kas daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad į sąrašą jau įtraukti 69 pastatai.

„Tai tęstinė programa, tad sąrašas nėra trumpas. Susidomėjimas renovacija pastebimas jau seniai“, – teigė direktorius.

Pasak L.Dūdos, namai, kurie dalyvaus renovacijos programoje, bus atrinkti remiantis tam tikrais kriterijais. Pirmenybė bus teikiama šalčiausiems ir seniausiai statytiems pastatams.

„Vertinsime šilumos suvartojimą per metus. Atsižvelgsime, ar pastatas yra tikslinėje teritorijoje, ar tam tikroje vietoje tai pirmas renovacijos norintis imtis namas, ar jų yra ir daugiau. Svarbu ir tai, kiek procentų būstų savininkų pasisakė už renovaciją. Šis skaičius turi būti didelis“, – dėstė direktorius.

L.Dūda teigė, kad namai, kurie nepaklius į šį renovacijos etapą, pateks į kitą.

„Renovacija šiuo etapu tikrai nesibaigs“, – patikino direktorius.

Gyventojai, įvertinę, kad praėjusiais metais daug namų laukė metus ar daugiau, kol bus skirtas finansavimas, nerimauja, ar situacija nesikartos.

„Nesu draudimo kompanija. Nuo nieko neapdrausiu. Kažką sunku pasakyti. Ateis naujas Seimas. Neaišku, kokias renovacijos gaires jis teiks, ar renovacijos procesai bus vystomi tuo pačiu tempu, ar jis bus didinamas“, – svarstė direktorius.

Apie atrinktus daugiabučius namus, kurie toliau dalyvaus renovacijos programoje, bus informuojama papildomai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saha

Viva lavista!!! Nespėjom !!!!!!'

SUSIJUSIOS NAUJIENOS