Rinkliavos išvengs ir per Jonines | Diena.lt

RINKLIAVOS IŠVENGS IR PER JONINES

Joninių ir tarptautinio folkloro festivalio "Parbėg laivelis" šventinių mugių prekeivius ir paslaugų teikėjus siūloma atleisti nuo rinkliavos. Tam dar turi pritarti miesto taryba. Skaičiuojama, kad dėl to savivaldybė neteks beveik 3 tūkst. eurų.

Tradicinė Joninių šventė Klaipėdoje vyks birželio 22 d., o dar po mėnesio, liepos 20–22 d., tarptautinio folkloro festivalis "Parbėg laivelis". Renginių metu šurmuliuos šventinės mugės.

Savo dirbinius jose pristatys amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio ir kultūrinio paveldo atstovai. Mugėse bus prekiaujama rankdarbiais, tautodailės ir dailės dirbiniais, kaimiškais maisto produktais.

Manoma, kad tokia nuolaida į mugę ir apskritai į visą šventę padės pritraukti daugiau miestiečių ir svečių. Taip pat padės pakviesti geriausius senųjų amatų puoselėtojus, tautodailininkus, kulinarinio paveldo atstovus.

Anot Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėjos Kristinos Petraitienės, buvo gautas Klaipėdos etnokultūros centro, kuris inicijuoja ir organizuoja Joninių šventę ir festivalį "Parbėg laivelis", prašymas atleisti prekybininkus nuo vietinės rinkliavos mokėjimo.

Šiemet etnokultūros centras prašo suteikti lengvatą apie 270 prekybininkų ir paslaugų teikėjų, 100 prekiausiančių Joninių mugėje ir 170 – festivalyje "Parbėg laivelis".

Atleisti nuo mokesčių nebus prekiaujantieji alkoholiniais gėrimais.

Galimybė prekiauti masiniuose renginiuose, šventėse prekybininkams atsieina 7,2 euro už dieną. Mažesnės sumos prašoma iš amatininkų, tautodailininkų, dailininkų.

Už leidimą jie turi mokėti 2,90 euro dienai. Atleidus prekybininkus nuo vietinės rinkliavos, į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą būtų nesurinkta iki 2 844 eurų vietinės rinkliavos pajamų.

Paprastai tokia lengvata suteikiama ir Laivų parade, Jūros šventėje, Kaziuko mugėje, kalėdiniu laikotarpiu prekiaujantiems asmenims.

Šiam siūlymui kitą savaitę turėtų pritarti Klaipėdos miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

N.

Kokia graži atlikėja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS