Rinks informaciją apie bažnyčią | Diena.lt

RINKS INFORMACIJĄ APIE BAŽNYČIĄ

Uostamiestyje nepamirštami planai Turgaus gatvėje atstatyti Šv. Jono bažnyčią. Savivaldybėje sudaryta speciali darbo grupė, kad ambicingas tikslas būtų įgyvendintas. Numatyta, kad artimiausiu metu įvairių sričių atstovai rinks visą išlikusią informaciją apie prieš kelis šimtmečius stovėjusią šventovę.

Klaipėda ir toliau žengia Šv. Jono bažnyčios atstatymo link. Šiuo metu atliekami miestui tenkantys namų darbai.

Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės teigimu, mero potvarkiu jau sudaryta tarpžinybinė darbo grupė, kuriai pavesta pabandyti parengti Vyriausybės nutarimą dėl minėtos šventovės atkūrimo. Pašnekovės teigimu, kol kas dirbama sklandžiai.

Ši darbo grupė suvienijo dvasininkų, architektų, istorikų ir kitų institucijų atstovus.

„Darbo grupė buvo susitikusi, yra surašytas protokolas ir tuo protokolu trys asmenys yra įpareigoti surinkti iki šiol turimą informaciją apie archeologinę dalį, atliktus projektus. Pavesta susižinoti ir dėl paties senosios bažnyčios projekto – ar jis yra išlikęs, ar ne“, – paaiškino J.Simonavičiūtė.

„Klaipėda“ jau rašė, kad uostamiestyje planuojama atstatyti originalaus dydžio Šv. Jono bažnyčią su 75 m aukščio bokštu. Per Antrąjį pasaulinį karą nugriautas statinys išdygs Turgaus gatvėje.

Simboline bažnyčios atstatymo pradžia laikomi 2012-ieji, kai švenčiant Klaipėdos įkūrimo 760-ąsias metines toje vietoje, kur anuomet stovėjo bažnyčia, buvo atidengtas kertinis akmuo ir šalia jo įkasta atminimo kapsulė ateities kartoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Taip, baznycia reikia atstatyti ir butinai su 75 m bokstu. O nugriove ja jau gerokai po karo, sovietines siuksles pasistenge. Karo metu buvo apgriautas bokstas, nes buvo naudojamas zvalgybos tikslais. Visos graziosios Klaipedos baznycios buvo nugriautos po karo, sovietiniu isgamu ir kolaborantu pagalba.

Memellander

Būtina kuo skubiau atstatyti šią bažnyčią ,nes atsirastu dar vienas lankytinas objektas tiek vietiniams gyventojams tiek turistams .Šios šventovės projektą galima būtu rasti Berlyno archyvuose .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS