Rudenėjančioje Klaipėdoje netrūks nemokamų veiklų | Diena.lt

RUDENĖJANČIOJE KLAIPĖDOJE NETRŪKS NEMOKAMŲ VEIKLŲ

  • 0

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras stengiasi, kad su krentančiais medžių lapais ir vis labiau rudenėjančiu oru nenukristų ir žmonių ūpas judėti. Kas mėnesį sudaromas nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“ spalį ir vėl pasipildė naujomis veiklomis, kurios tiks visiems – nuo mažiausių iki garbaus amžiaus klaipėdiečių.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą spalį kviečia jungtis prie šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimų bei senjorams skirtų išvykų prie jūros ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Tai labai naudinga sveikatai bei prieinama fizinė veikla kiekvienam. Šie užsiėmimai nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo. Pasivaikščiojimų metu senjorai ne tik turės galimybę pasimankštinti, bet ir pasiklausyti trumpų paskaitėlių aktualiomis temomis gryname ore ar pasidalinti sveikų užkandžių receptais. Senjorai ir toliau kviečiami į mankštas su elastinėmis juostomis bei gimnastikos kamuoliukais, kurių metu atliekami pratimai padės sustiprinti kūno raumenis.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras spalio mėnesį kviečia mažuosius klaipėdiečius į plokščiapėdystės ir laikysenos korekcijos mankšteles, kurios padės koreguoti judesio, kūno padėties sutrikimus ir apskritai stiprinti vaiko organizmą. „Tina Dance“ kolektyvas kviečia vaikus puikiai praleisti laiką ir išbandyti šokių užsiėmimus. Taip pat spalio mėnesį paaugliai gali išbandyti nemokamus performansų dirbtuvių ir kūrybinių teatro dirbtuvėlių užsiėmimus, kurių metu atliekami įvairūs pratimai stiprina kūną, balsą, ritmo, sensorinius, erdvės bei atmosferos pojūčius, padeda kontroliuoti emocijas, vystyti gebėjimą analizuoti, dirbti komandoje ir kt. Norintieji sustiprėti, įgauti pasitikėjimo savimi, atsikratyti antsvorio, apsiginti, kontroliuoti savo emocijas, mažinti stresą, gerinti sveikatą bei bendrą savijautą kviečiami į Rytų kovos menų centrą, kur organizuojami aikido užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vieni iš jų – įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat kviečia į kalanetikos, zumbos bei raumenų tempimo užsiėmimus, Rytų sveikatingumo mankštas Girulių paplūdimyje, nemokamus stalo teniso užsiėmimus bei ragina išbandyti šiuolaikiškus šokius porose – kizombą ir Salsa Rueda de Casino. Šeimoms sporto klubas „Audra“ siūlo šeštadienio rytą praleisti ne tik aktyviai, bet ir naudingai: nuo 10 iki 12 val. nemokamai galės pažaisti ne tik stalo tenisą, krepšinį, bet ir tinklinį. O „Tina Dance“ kolektyvas šį kartą ragina mamytes išbandyti nemokamas treniruotes su vaikais. Kiti užsiėmimai skirti kūdikių laukiančioms klaipėdietėms, kurios kviečiamos atvykti į Visuomenės sveikatos biurą pasimankštinti bei pasisemti žinių, skirtų būsimiesiems tėveliams.

Daugiau informacijos apie paskaitas ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto telefonais: (8 46) 23 40 67, 8 612 30 179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93 340.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS