Rugsėjį Klaipėdoje užderėjo gausybė nemokamų veiklų | Diena.lt

RUGSĖJĮ KLAIPĖDOJE UŽDERĖJO GAUSYBĖ NEMOKAMŲ VEIKLŲ

  • 1

Nors vasara jau baigėsi, tačiau nusiminti nereiktų, nes pirmosios rudens dienos dar leidžia pasidžiaugti geru oru ir ryškiaspalve gamta, kurioje dar taip smagu leisti laiką. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras  rugsėjį vėl kviečia aktyviai leisti laiką ir pasikrauti energijos šaltajam metų periodui. Daugelis aktyvių klaipėdiečių jau neįsivaizduoja laisvalaikio be nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“, o atėjęs ruduo – pats tinkamiausias metais norintiems, bet dar nespėjusiems prisijungti.

Rugsėjį nemokamų veiklų kalendorius ir vėl stebina naujomis veiklomis. Šį kartą – tai net kelios skirtingo pobūdžio šokių pamokos. Į Hiphopo šokių pamokas, kurios vyks trečiadieniais nuo 16 val. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro patalpose (taikos pr. 76, III aukštas), kviečiamas uostamiesčio jaunimas nuo 7 iki 18 m. Šiuose užsiėmimuose bus mokoma  gatvės šokių pagrindų, šokėjai sustiprės fiziškai - tai geros sveikatos, puikios savijautos ir energijos garantas. Dar vieni užsiėmimai jaunuoliams – tai šiuolaikinio šokio pamokos, kuriose išauga pasitikėjimas savimi, išmokstama dirbti grupėse, įgyjama sceninės patirties, be to, tai ir puiki galimybė pabūti su savimi. Čia bus mokomasi dviejose grupėse: 10-12 metų amžiaus vaikai į užsiėmimus kviečiami antradieniais  ir ketvirtadieniais  nuo 16:30 val. bei  penktadieniais nuo 16 val., o vyresni 13-15 metų  jaunuoliai laukiami antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 15:30 val. Užsiėmimai vyks šokio namuose „Saida“ (PC „Manto namai, IV aukštas, Herkaus manto g. 22). Rugsėjį staigmena laukia ir senjorų – į nemokamų veiklų kalendorių sugrįžta jiems skirtos pramoginių  šokių pamokos. Jų programa specialiai sukurta vyresnio amžiaus žmonėms, užsiėmimų metu mokomasi  grakščiai judėti lotynų Amerikos ir klasikinių šokių muzikos ritmu. Pamokos vyks trečiadieniais nuo 11 val. šokių ir laisvalaikio centre "Rueda" (PC „Žemaitija“, H.Manto g. 31, III aukštas).

Vasarą ypatingo dėmesio sulaukę Muzikos terapijos užsiėmimai net ir rugsėjį vyks daugeliui įprastu laiku antradieniais nuo 18.30 val, tačiau iš Smiltynės persikels į miestą. Nuo šiol  klaipėdiečiai kviečiami pailsėti, atsipalaiduoti ir pasisemti dvasinės ramybės garsų apsuptyje „Manto namų verslo centre“ esančioje studijoje „Dabartis“. Čia apt  vyks ir specialūs, besilaukiančioms mamoms skirti muzikos terapijos užsiėmimai, kurie rengiami kas antrą trečiadienį (rugsėjo 12 ir 19 d.) nuo 10 val. Viena iš pagrindinių šių užsiėmimo dalių – lopšinės ir jų mokymasis, be to,  specialistų teigimu, muzikos klausymas, muzikavimas, dainavimas yra viena puikiausių bendravimo su kūdikėliu formų – taip natūraliai slopinamas nerimas ir stiprinamos malonaus laukimo galimybės.

Pamėgę įvairias mankštas jomis džiaugtis galės ir rudenį. Rytų sveikatingumo mankštose atliekamų Čigong pratimų pagalba norintys galės mažinti stresą ir nuovargį, pagerinti sveikatos būklę ir užkirsti kelią ligoms. Susidomėję šiomis mankštomis kviečiami į Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biurą (Taikos pr. 76, III aukštas) kiekvieną trečiadienį nuo 17.15. Čia pat ketvirtadieniais (rugsėjo 10, 17, 24 d.) ir paskutinį mėnesio antradienį (rugsėjo 29 d.) tuo pat metu nuo 17.15 val. vyks stuburo stabilizavimo pratimų mankštos, padėsiančios atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, padės užkirsti kelią nugaros skausmams.

Dar daugiau veiklų rugsėjį numatyta vyresniems uostamiesčio gyventojams. Specialiai senjorams kas antrą penktadienį, rugsėjo 4 ir 18 d.,  jau tradiciškai bus rengiamos iškylos pajūryje. Visi garbaus amžiaus klaipėdiečiai kviečiami nuo 11 val. rinktis Pirmojoje Melnragėje, iš kur lydimi visuomenės sveikatos specialisto jie pasivaikščios pajūriu, pasimankštins, turės galimybę pasiklausyti naudingų patarimų įvairiomis sveikatinimo temomis. Dar viena džiugi žinia senjorams –  į Klaipėdos lengvosios atletikos maniežą sugrįžusios mankštos, skirtos būtent vyresnio amžiaus žmonėms. Du rugsėjo penktadienius (rugsėjo 18 ir 25 d.) nuo 9 val. visi mėgstantys grupines treniruotes laukiami manieže (organizatoriai pataria su savimi turėti kilimėlį). O šokio ritmu pamėgę judėti vyresnio amžiaus klaipėdiečiai ir toliau galės mankštintis specialiai jiems rengiamuose šokių užsiėmimuose, kur jie laukiami kiekvieną antradienį nuo 11 val.

Šiaurietiško ėjimo aistruoliai, jau susipažinę ir perpratę jo technika, jėgas išbandyti vėl kviečiami jiems skirtame žygyje, kuris organizuojamas rugsėjo 16 d. 11 val. Tai vienas iš kelių renginių, skrtų Judrumo savaitei paminėti, be to, tai ir puiki laisvalaikio leidimo, bendravimo forma, kaskart įtraukianti vis daugiau žmonių. Į daugelio pamėgtus šiaurietiško ėjimo užsiėmimus kviečiami visi, net ir neturintys patirties. Ši veikla jau tradiciškai vyksta kiekvieną antradinį 17 val. prie Vasaros estrados (atvykti reiktų į Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės automobiliųs tovėjimo aikštelę).

Rugsėjį džiugins ir jau įprastos veiklos. Kolektyvinio bėgimo mėgėjai startuos Klaipėdos poilsio parke antradieniais 19 val. , o Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biure ir toliau vyks daugelio pamėgti zumbos ir kalanetikos užsiėmimai. Mėgstantys zumbą laukiami antradieniais nuo 16 val., o kalanetiką - ketvirtadienių rytais nuo 9 arba 10 val. Specialiai besilaukiančioms moterims parengtos mankštos jau tradiciškai rengiamos kiekvieną trečiadienį nuo 16.30 val. sporto klube „Ginsvė“ (Taikos pr. 20).

Į visus nemokamus užsiėmimus, išskyrus kolektyvinį bėgimą, būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179, 8 615 12609 arba el. p. vaida@sveikatosbiuras.lt. Išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyrose „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“ bei „Klaipėda sveikas miestas: JUDĖK PIRMYN“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Shaunuoliai !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS