Rugsėjo 1-ąją – renginių puokštė | Diena.lt

RUGSĖJO 1-ĄJĄ – RENGINIŲ PUOKŠTĖ

Penktadienį uostamiestį užlies į mokslus kibsiančiųjų banga. Rugsėjo 1-osios proga mieste numatoma nemažai tiek patiems jauniausiems mokinukams, tiek studentams skirtų renginių. Tiesa, tradicinės aukštųjų mokyklų studentų eitynės šiemet nenumatomos.

Rytoj nuo pat ankstaus ryto Klaipėdoje netrūks šventinės nuotaikos.

Kaip įprasta, pirmieji naujų mokslo metų pradžią skelbs jaunieji klaipėdiečiai – moksleivius rugsėjo 1 d. 8 val. į Lietuvininkų aikštę pakvies tradicinė pirmoji pamoka.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, nuo 10 val. šventiniai renginiai vyks ir miesto mokyklose, o nuo 18 val. Klaipėdos moksleiviai susirinks "Švyturio" arenoje, kur numatomas specialus naujų mokslo metų pradžios koncertas.

Skelbiama, kad arenoje siautulinga mokinių diskoteka pasirūpins populiarieji "radistai", koncertuos grupės "Golden Age" merginos bei kraują kaitins DVJ Gexx.

Bilietų į šventinį koncertą kaina – 1,50 euro.

"Taikome šį simbolinį mokestį dėl apskaitos – reikia kontroliuoti žmonių srautus, samdyti apsaugą ir pan.", – paaiškino L.Prižgintienė.

Paminėti naujų mokslo metų pradžios rinksis ir miesto jaunimas, šiemet įstojęs į aukštąsias ar profesinio ugdymo įstaigas.

Tiesa, šiemet studentijos šventė bus kiek kitokia – atsisakoma tradicinių aukštųjų mokyklų eitynių miesto gatvėmis.

"Eitynių šiemet nebus. Mes keičiame formatą – bus studentiškas piknikas Kultūros fabrike", – teigė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja dr. Genutė Kalvaitienė.

Rugsėjo 1-osios vakarą vyksiantį renginį ves populiarusis Justinas Jankevičius. Jis Kultūros fabriko pievoje kalbins uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, televizijos laidų vedėją, tinklaraštininkę Indrę Stonkuvienę.

Vėliau studentus pajudėti kvies ir plokšteles suks DJ Simona Bandita.

Po renginio jaunimo lauks vakarėlis klube "Raketa", kur linksmybėmis pasirūpins klaipėdietis DJ Endrio.

G.Kalvaitienė pastebėjo, kad renginyje laukiami visi mokslus Klaipėdoje pasirinkusieji – ne tik aukštųjų mokyklų studentai, bet ir profesinių mokyklų mokiniai.

"Tai yra viso jaunimo, kuris pasirinko Klaipėdą kaip studijų ar mokymosi vietą, šventė", – patikino pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šaunuoliai Radistai

galėtų ir kiti taip gražiai elegantiškai padaryti labdarą kaip jie:sumokėjes už įėjimą 1.50 jautiesi normaliau nei kaip visiškai šelpiamas žiūrovas-varguolis.Turi vaikiai galvas..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS