Ruošiamasi poilsiautojų antplūdžiui | Diena.lt

RUOŠIAMASI POILSIAUTOJŲ ANTPLŪDŽIUI

Jau greitai pajūrį užplūs poilsiautojų banga. Ta proga pareigūnai su viešosios tvarkos kontrolieriais ir aplinkosaugininkais stiprins darbuotojų pajėgas, organizuos daugiau patikrinimų savaitgaliais ir švenčių metu. Akylesni žada būti ir gaisrininkai bei gelbėtojai.

Sustiprins patruliavimą

Vakar vyko Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdis. Buvo sprendžiama, ar tinkamai pasiruošta artėjančiam vasaros sezonui.

Pabrėžiama, kad šiemet gaisringumas mieste sumažėjo bemaž ketvirtadaliu. Pernai liepsnose žuvo du, o šiemet – vienas asmuo.

"Situacija Klaipėdoje gerėja. Šiemet sulaukėme 218 iškvietimų, vyko 66 priešgaisriniai techniniai patikrinimai įvairiuose objektuose. Stengiamės būti arčiau žmonių ir operatyviai padėti", – pastebėjo Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas.

Panašios pozicijos laikėsi ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro vadovas Andrius Leliuga. Anot jo, pareigūnai stiprins patruliavimą poilsio zonose, Melnragės, Girulių ir Smiltynės paplūdimiuose ne tik savaitgaliais, bet ir dienomis, kai mieste lankysis kruiziniai laineriai.

"Turėsime keturratį, tad tapsime mobilesni, bus paprasčiau užtikrinti viešąją tvarką", – įspėjo A.Leliuga.

Urėdai jaučiasi silpni

Sezonui ruošiasi ir girininkai bei aplinkosaugininkai, kurie žada stiprinti apsaugą Kuršių nerijoje.

Kretingos miškų urėdijos atstovas sakė, kad darbuotojai budi jau nuo antros kovo pusės. Veikia dvi priešgaisrinės automatinės miško stebėjimo sistemos. Viena Smiltynėje, kita – Kretingoje.

Tačiau susirūpinta, jog poilsio ir švenčių metu lieka tik vienas budėtojas.

Dar viena aktuali problema – urėdams privalomas mokestis už keltą, o jų vairuojamas transportas perkėloje turi laukti bendroje eilėje.

"Šiuo atžvilgiu esame silpni, nes nukenčia operatyvumas", – aiškino Kretingos miškų urėdo pavaduotojas Linas Žarnauskas.

Tai išgirdęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pažadėjo ištaisyti situaciją.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad šiuo metu renkama ir apmokoma gelbėtojų komanda. Taip pat sena, net aštuoniolikos metų įranga bus pakeista nauju inventoriumi.

"Ketiname įsigyti du naujus keturračius, vandens motociklą", – komentavo V.Urbonas.

Trūksta vedžiojimo vietų

Žmonių antplūdžiui mieste rengiasi ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Jo vedėja Kristina Vintilaitė sakė, jog vasarą tenka itin dažnai koreguoti savo veiklą. Esą bus organizuojama daugiau patikrinimų savaitgaliais.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai mieste pasigedo šunų vedžiojimo aikštelių, trūksta ir gyvūnų ekskrementams skirtų konteinerių.

Taip pat, pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojos Jūratės Mačiulienės, nerimą kelia nelegalia prekyba užsiimantys asmenys. Esą juos itin sunku kontroliuoti.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patikino, kad po žiemos buvo išvalytos gatvės, sutvarkyti šaligatviai ir kelkraščiai, dviračių takai. Šiuo metu asfaltuojamos kelio dangos.

"Per talkas iškuopta 30 mieste esančių netvarkingų teritorijų ir 11 sąvartynų. Surinkta 74 t atliekų. Išvalytos autobusų stotelių salelės, sutvarkyti avarinės būklės želdiniai, nugenėti bei nukirsti medžiai", – vardijo I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS