Ruošiamasi veržtis diržus: Klaipėdos biudžetas sumažėjo dešimtadaliu | Diena.lt

RUOŠIAMASI VERŽTIS DIRŽUS: KLAIPĖDOS BIUDŽETAS SUMAŽĖJO DEŠIMTADALIU

Susumavus rezultatus, spalio pradžioje buvo matyti, kad pirmų trijų šių metų ketvirčių Klaipėdos savivaldybės biudžetas yra dešimtadaliu mažesnis, nei planuota. Panašu, iki metų pabaigos atotrūkis dar išaugs, tad jau dabar svarstoma, kaip mažinti kitų metų išlaidas.

Per devynis šių metų mėnesius į uostamiesčio iždą ketinta surinkti 199 mln. eurų pajamų, tačiau pavyko gauti 182 mln. eurų.

Tam įtakos turėjo pavasario karantinas ir jo pasekmės ekonomikos raidai – dalis įmonių neteko pajamų, dalies darbuotojų algos sumažėjo, o kai kurie žmonės prarado darbą.

Gali tekti imtis nepopuliarių priemonių.

Dar prieš maždaug mėnesį būta vilčių, kad baigiantis metams dalį numatytų lėšų pavyks surinkti.

Antrasis karantinas tas viltis galutinai palaidojo.

Miesto vadovai jau dabar mąsto, kaip perplanuoti ir perskirstyti kitų metų biudžetą, nes ekonomika, akivaizdu, taip greit neatsigaus.

"Finansiškai mes esame labai nukentėję, į miesto biudžetą nesurenkamos didelės sumos. Todėl planuojame mažinti išlaidas visur – savivaldybės valdyme, sporto, neformaliojo ugdymo srityse, finansuojant biudžetines išlaidas. Gyventi pagal pajamas – labai skausmingas dalykas, o pajamos mažėja, todėl išlaidas reikia karpyti. Gali tekti imtis nepopuliarių priemonių", – pabrėžė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Kitų metų išlaidos dėliojamos, nes jau gruodžio pradžioje politikams reikia pateikti subalansuotą biudžetą, kuris bus tvirtinamas paskutiniame šių metų miesto tarybos posėdyje.

Tad dabar jau kelintą kartą karpomos lėšos visiems būsimiems projektams ir programoms.

Kai kurie galimi scenarijai aptarti, bet sprendimai dar nepriimti.

Svarstoma, gal nuo visų programų nuimti po dalį lėšų, tačiau dėl to gali nukentėti jų kokybė, arba kai kurių renginių apskritai atsisakyti.

Kitais metais numatyta Universiada, tarptautinis Violončelių festivalis, Didžiųjų burlaivių regata, Jūros šventė.

Portalo duomenimis, svarstoma, kaip surengti tam tikrus kultūrinius renginius vienu metu, kad kažkaip pavyktų sutaupyti.

Galimas dalykas, kad Jūros šventė bus sykiu su Didžiųjų burlaivių regata.

Tada būtų panaudota ta pati infrastruktūra, tačiau esą ši idėja bus įmanoma tik tuo atveju, jei COVID-19 bus suvaldytas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

CHA

Gal priedus milžiniškus meras, pavaduotojai, mero sekretorius nusikarpys? nejuokaukite :)

Se

Įdomu ar tai sutrukdys išsimokėti kalėdinės premijas už "sunkų" nuotolinį darbą ?

Čiubaka

dar tiek daug studijų galima atlikti, o jūs jau ruošiatės diržus veržtis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS