Ruošiasi uostamiesčio gatvių remonto startui | Diena.lt

RUOŠIASI UOSTAMIESČIO GATVIŲ REMONTO STARTUI

  • 21

Suplanuotiems Klaipėdos gatvių, šaligatvių, pėsčiųjų takų bei kiemų remonto ir rekonstrukcijos darbams šiemet ketinama skirti apie 14,5 mln. eurų.

Pabaigs pradėtus darbus

"Už šią sumą bus tęsiami tiek jau vykstantys projektai, tiek pradedami nauji – tiesiamos ištisinės dangos, tvarkomos įvažos prie švietimo įstaigų, remontuojami šaligatviai. Svarbiausia, kad remontai ir rekonstrukcijos vyktų kuo sparčiau, būtų atlikti kokybiškai ir kuo mažiau trukdytų eismui. Kaip vieną svarbiausių prioritetų įvardyčiau ir daugiabučių kiemų tvarkymą – tiek naujų stovėjimo vietų įrengimą, tiek esamos infrastruktūros atnaujinimą", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Ištisinė asfalto danga šiemet bus keičiama Gedminų, Šermukšnių bei Jurginų gatvėse.

Tuo pat metu bus sutvarkyti ir šaligatviai. Pirmieji kelininkų sulauks Gedminų gatvės gyventojai – rangos sutartis dėl remonto jau pasirašyta, darbus ketinama pradėti, kai tik leis oro sąlygos ir ims veikti karšto asfalto gamyklos.

Kol jos neveikia, mieste remontuojamos tik avarinės būklės duobės, keliančios grėsmę eismui – tam naudojamas šaltas asfaltas, kuris yra gerokai brangesnis.

Baigs pradėtus darbus

Šiemet tęsis darbai Mokyklos, Tilžės gatvių ir Šilutės plento sankirtoje – ši žiedinė sankryža bus pertvarkoma į keturšalę.

Šiais metais bus rekonstruota ir į Kruizinių laivų terminalą vedanti Priešpilio gatvė.

Ji bus perkelta keliais metrais piečiau, taip sudarant galimybes ateityje atkurti visą pilies žvaigždės kontūrą.

Iki vasaros sezono įkarščio planuojama baigti Pamario gatvės rekonstrukciją – dar liko sutvarkyti jos prieigas, dalyje kelio pakloti viršutinę asfalto dangą.

Dėl šių darbų tikėtini minimalūs trumpalaikiai eismo apribojimai.

Vasarą turėtų būti baigti darbai Jūrininkų prospekte.

Per šiuos metus žadama baigti darbus Tauralaukio Akmenų, Vėjo, Debesų ir Smėlio gatvėse ar gatvių ruožuose.

Be to, prasidės Pajūrio gatvės rekonstrukcija.

Ties takus, įrengs kiemus

Šiemet ketinama atnaujinti šaligatvius Medžiotojų, Naikupės, I.Simonaitytės, Ligoninės, Nendrių, Pievų Tako ir kitose gatvėse.

Numatoma tvarkyti Žvejų rūmų prieigas nuo Taikos prospekto pusės bei Dailės akademijos prieigas nuo Aukštosios gatvės pusės.

Tikėtina, kad šiemet bus baigtas tiesti ir naujas pėsčiųjų bei dviračių takas nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Dangės upės, imtasi rekonstruoti pėsčiųjų taką palei Taikos prospektą nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės.

Šiemet darbininkai turėtų tęsti darbus kai kurių miesto daugiabučių namų kiemuose.

Per šiuos metus planuojama įrengti apie 600 vietų automobiliams, toliau įrenginėti kiemų apšvietimą.

Bus apšviesti 26 kiemai, kurie susiję su 55 daugiabučių namų teritorijomis.

Planuojama pradėti tvarkyti ir senamiesčio dangas bei pritaikyti jas patogesniam judėjimui.

Šiemet judėjimo negalią turintiems asmenims, vaikiškiems vežimėliams bus pritaikyta Tiltų ir Turgaus gatvės sankryžos danga, taip pat šių gatvių susikirtimai su šalutinėmis gatvelėmis, tad kirsti šias gatves bus patogiau.

Šiais metais numatoma pradėti rengti ir kitų senamiesčio gatvių bei šaligatvių dangų sutvarkymo projektus (Žvejų, Sukilėlių, Teatro ir kitų gatvių).

Darbus numatoma atlikti per kelerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Statybininkų prospektas

Ir vėl nė žodelio apie Statybininkų pr.tęsinį ,kuris turėjo būti pradėtas 2018 m.?

OREOL ASSISTANCE GROUP

TAI REKLAMOS PUSLAPIS OREOl paslauga yra svarbi kredito veikėja tarp žmonių, kurią priežiūros institucija patvirtino kaip kredito įstaigą-investicinės paslaugos teikėją (AKR-akreditacija Nr. 16488). Mes siūlome keletą paskolų, kad finansuotų jūsų namų komandos projektus, pomėgius ir verslo projektus. Mes taip pat siūlome finansuoti savo transporto priemonių pirkimo projektus (automobilių kreditų, valčių kredito, kemnuotų ar Quad, jūsų renginiai (vestuvių ar gimimo kredito), kelionės ar dirbti kaip baseinas kredito. Pasinaudokite geriausios rinkos palūkanų normomis, taikydami internetinę paskolą mūsų svetainei. Nedvejodami prašyti kredito modeliavimas mūsų klientų aptarnavimo įvertinti vartojimo kreditų, atsižvelgiant į jūsų finansavimo poreikius. "OREOL" PARAMOS GRUPĖ. Telefonas: + 33757901675 El. paštas: service-client@oreol-assistance.com Tinklalapis: www.oreol-assistance.com Adresas: 7 Street de Los dešros Pašto kodas: 80190 Nesle-France

,, tam liberalų pazadai "

sunku bus išsigimėliam vagim pasivadinusiais liberalam uzleisti teisingiem zmonėm uzgrobtas ir tiek metų terštas kėdes. Ukš kiauliukai nuo lovio, Klaipėda bunda, meras bus kitas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS