Ruoštis Kalėdoms pradėjo vasarą | Diena.lt

RUOŠTIS KALĖDOMS PRADĖJO VASARĄ

Klaipėdos savivaldybė jau pradėjo ieškoti, kas organizuos kalėdinius ir naujametinius miesto renginius. Šiemet konkursas paskelbtas anksčiau nei įprastai. Tokia praktika bus taikoma ir ateityje.


 

Klaipėdos savivaldybė jau pradėjo ieškoti, kas organizuos kalėdinius ir naujametinius miesto renginius. Šiemet konkursas paskelbtas anksčiau nei įprastai. Tokia praktika bus taikoma ir ateityje.

Sulaukdavo priekaištų

Ankstesniais metais konkursas, kurio metu paaiškėdavo, kas rengs kalėdinius ir naujametinius renginius, būdavo organizuojamas rudenį. Šiemet nuspręsta tai padaryti anksčiau. Konkursas paskelbtas gegužės pabaigoje.

„Mes sąmoningai paankstinome konkurso laiką. Sulaukdavome priekaištų iš vadovų, politikų, dalyvių, kad jis organizuojamas per vėlai. Norime, kad visi norintieji galėtų dalyvauti, nebūtų nepasitenkinimo, galėtume gerai įvertinti, apsvarstyti pasiūlymus“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Prieš kelerius metus yra buvęs atvejis, kai likus savaitei iki eglutės įžiebimo šventės dar nebuvo paskelbtas konkurso nugalėtojas ir paviešinta programa.

„Tai bloga praktika. Kalėdoms reikia pradėti ruoštis vasarą, ir ne vėliau“, – pabrėžė vedėjas.

Kol kas nesidomėjo

Dalyvių pasiūlymų bus laukiama iki birželio 12 d. Į šventinių renginių programą tradiciškai turi būti įtraukta eglutės įžiebimo šventė, kuri paprastai vyksta gruodžio pirmąjį savaitgalį, Kalėdoms, Naujųjų metų sutikimui skirti renginiai.

Taip pat reikia nurodyti, kokie kiti renginiai bus organizuojami šventiniu laikotarpiu. Tai gali būti kalėdinės mugės, kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, instaliacijos. Už šiuos renginius konkurse skiriami papildomi balai.

Tačiau, anot N.Lendraičio, papildomi renginiai priklauso ir nuo dalyvio sugeneruotų finansų iš rėmėjų, kitų šaltinių. Konkurso sąlygose yra numatyta, kad dalyviai patys turi surinkti ne mažiau kaip 20 proc. programos įgyvendinimui reikalingų lėšų.

„Šio konkurso metu vertinama ir kokybė, ir kaina. Kol kas konkursu niekas nesidomėjo. Nei skambino, nei rašė“, – komentavo vedėjas.

Didelė šventė kainuoja

Pastaruosius dvejus metus kalėdinius ir naujametinius renginius uostamiestyje organizavo viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“.

Pasak N.Lendraičio, šventei būdavo išleidžiama apie 50 tūkst. eurų. Vedėjo manymu, panašią sumą renginiai turėtų atsieiti ir šiemet.

„Šventė yra didelė. Renginių – daug. Ši kaina yra optimali, pasverta, pamatuota, patikrinta. Galų gale rinkos kainos yra tokios. Reikia samdyti ir artistus, techninio aptarnavimo specialistus“, – aiškino vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS