Ryšiai su Čekija neįdomūs? | Diena.lt

RYŠIAI SU ČEKIJA NEĮDOMŪS?

Čekijos miesto Libereco asocijuotų verslo struktūrų delegacijos, siekiančios prekybos, pramonės bei turizmo santykių užmezgimo su Klaipėda, deja, neatrado laiko priimti nei uostamiesčio Prekybos, pramonės ir amatų rūmų, nei savivaldybės atstovai.

Rinkodaros specialistas klaipėdietis Raimundas Vaitiekūnas, siekiantis uostamiesčio ryšių su Čekijos miestu Liberecu, inicijavo šio miesto tarybos narės Janos Vončatovos, atsakingos už kultūrą ir turizmą, verslininkų Romanos Šefranos bei Martino Balatkos ir verslo asociacijos vadovo Oskaro Mužičeko viešnagę Klaipėdoje.

Susiklostė kuriozinė situacija. Esą buvo kreiptasi į Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmus, į savivaldybės valdininkus, atstovaujančius tarptautinius ryšius, kad šie sutiktų svečius, su jais pabendrautų, bet klaipėdiečiai neatrado tam laiko.

"Jiems neįdomu, jiems atostogos, esą su jais niekas to iš anksto nederino. Keistas man toks požiūris. Jie kalba apie kažkokius ekonominius proveržius, strateginius planus, o nemoka parodyti elementariausio dėmesio žmonėms, kurie susidomėjo verslo galimybėmis Klaipėdoje. Su čekais į Klaipėdą susitikti atvažiavo verslininkai iš Kauno ir Kaliningrado, bet ne klaipėdiečiai", – apmaudo neslėpė R.Vaitiekūnas.

O.Mužičekas dienraščiui teigė, kad šio vizito tikslas pirmiausia užmegzti kontaktus, išsiaiškinti galimybes ir pradėti vystyti visokeriopus santykius tarp Libereco ir Klaipėdos regiono. Čekų delegacija apsilankė Palangoje, Kretingoje, Gargžduose.

"Mūsų pačių regionas yra labai dėkingoje vietoje, netoli yra ir Lenkija, ir Vokietija, todėl ieškome naujų verslo partnerių ir galimybių", – pabrėžė O.Mužičekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipėdos meras dudorius ir

Klaipėdai reikia dudorių...... net straigtasparniu atsiskraidintume, o verslininkai jei į leteną neįdeda- tai nereiklaingi. Visgi dūdos brangiai kainuoja, o jei ją pučia meras tai išvis.....

AK

Gaila, kad galinčių parodyti dėmesį neatsiranda. Gal kažkas įdomaus būtų mūsų LEZe? Čekai yra mums labai netgi artimi mentalitetu, ir daug kur galėtų būti kuo puikiausiu pavyzdžiu, gerais partneriais. Jie darbštūs, turi nemažai patirties gamyboje.

pp

gėda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS