S. Gentvilas: atsakomybė už naftos taršą Danėje gali siekti iki 35 tūkst. eurų | Diena.lt

S. GENTVILAS: ATSAKOMYBĖ UŽ NAFTOS TARŠĄ DANĖJE GALI SIEKTI IKI 35 TŪKST. EURŲ

Atsakomybė už taršą pavojingomis cheminėmis medžiagomis Danės upėje Klaipėdoje gali siekti iki 35 tūkst. eurų, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Teršėjas privalės atlyginti aplinkai padarytą žalą, kurią aplinkosaugininkai apskaičiuos ir įvardys surinkę visus reikalingus duomenis“, – pranešime teigia ministras.

Kaip pranešė ministerija, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai šalina teršalų likučius ir ieško nelaimės kaltininko – taršos šaltino, tačiau darbus apsunkina nuolat besikeičiančios oro sąlygos.

Teršėjas privalės atlyginti aplinkai padarytą žalą, kurią aplinkosaugininkai apskaičiuos ir įvardys surinkę visus reikalingus duomenis.

Nuo darbų pradžios surinkta apie 11 konteinerių teršalais išteptų meldų ir išvežta apie 80 kubinių metrų užteršto vandens.

AAD Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkės Lauros Dagilienės žodžiais, tarša lokalizuota, bet vis dar likę taršos pėdsakų – tai naftos produktų plėvelė, ant vandens atsirandanti nuo upės krantinių, laivų ir kitų objektų.

Danės upėje aptikta tarša naftos produktais

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vandeniui pasidengus naftos plėvele, didžiausia grėsmė kyla jūros paukščiams ir žinduoliams, kurie maitinasi vandens paviršiuje arba nardydami.

Ieškant teršėjo AAD patikrino bendrovės „Klaipėdos vanduo“ išleistuvus, toliau apžiūri įmonių teritorijas. Įvykio vietoje budi AAD pareigūnai, specialiųjų tarnybų pajėgos, laukiama laboratorinių tyrimų rezultatų.

Tarša Danėje aptikta praėjusio penktadienio naktį. Dėl incidento paskelbta ekstremalioji situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

anonimas

labai ambicingas,bet kvailas veikejas...

Simonas

pradeda po biški reklamuot save o pats pasimelsdamas liberalų dievui su prašymu ,,kad tik eiliniai neitu balsuot tai mane vėl išrinks":D)

atėjūnams

DANGĖ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS