S. Skvernelis apie situaciją Klaipėdos ligoninėje: vertinu tikrai prastai | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE SITUACIJĄ KLAIPĖDOS LIGONINĖJE: VERTINU TIKRAI PRASTAI

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad situaciją Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) vertina labai prastai ir gailisi, jog pats negali priimti sprendimo dėl šios gydymo įstaigos vadovo.

„Vertinu tikrai prastai pagal tas išvadas, kurias pateikė. O sprendimą dėl vadovų turėtų priimti steigėjas, o aš, deja, nesu steigėjas, nors ir norėčiau vieną ar kitą sprendimą priimti“, – žurnalistams Seime teigė premjeras.

ELTA primena, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydami nušalinti KUL vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį.

Profsąjungos pirmininko Dainiaus Budrulio teigimu, COVID-19 epidemijos metu buvo neužtikrintos visiems darbuotojams saugios darbo sąlygos, o pacientams – kokybiškos ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos.

SAM savo ruožtu minėtoje gydymo įstaigoje dėl užfiksuotų koronaviruso atvejų tarp medikų dar praėjusią savaitę pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda, reaguodamas į KUL vykdomą veiklos patikrinimą, teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateiktos patikrinimo išvados verčia sunerimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Taip,

Klaipėdoje turi būti ligoninė kaip reikia o ne cielos 3 ,,pusiau skustos pusiau luptos". Ir turi priklausyti SAM. Tik man labai nepatinka dabartiniai ,,racionalizatoriai" su Veryga priešakyje, pasiruošę ne tai kad tinkamai tvarkyti esamas, o jas jungti ir naikinti. Jiems tos fantazijos tai labai reikšmingos-įsivaizduoja sude aukso surade, o pvz.man perspektyva kad reiks važinėt daryti dialize iš Klaipėdos į Vilnių tai visai nekaip kaip atrodo.

Laukiame klinikų

Kada pagaliau, Klaipėda turės savo KLINIKAS? Ar negalima padaryti tą ilgai svajotą siekiamybę: sujungti dvi šalia esančias ligonines, užbaigti tą nesveiką konkurenciją, nusenusių vadovų autokratinį valdymą ir visų buvusiųjų Klaipėdos merų šeimininkavimą į savivaldybei pavaldžiose ligoninėse. Kam tokios ligonines - Universitetinė ir Palaikomos slaugos reikalingos, valdomos neva savivaldybės ? Dviem profesoriams- Drungilienei ir Janušoniui, kurie joms vadovauja nuo sovietinių laikų?Beje, yra ir privati ponios vyr. gydytojos ligoninė?

Na..

Šį kart pasižymėjo Klaipėda kaip reikiant. :D).Štai ką reiškia kai yra susilpnėje liberkonservuotu partiju gretos ir nėra kam nuolat užspausti visus kad ko nereikia nešnekėtų.O darytu taip kad atrodytų viskas gerai ir puikiai. Pasirodo Karalius ne tik nuogas, nevalyvas bet ir durnas?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS