S. Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio | Diena.lt

S. SKVERNELIS PRISTATĖ KANDIDATĄ Į KLAIPĖDOS MERUS: MIESTUI REIKIA PERMAINŲ IR PROVERŽIO

  • 35

Klaipėdoje ketvirtadienio vakarą buvęs Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pristatė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ iškeltą kandidatą į Klaipėdos miesto merus – Artūrą Bogdanovą. Tiesioginės konferencijos transliacijos metu buvo išsakyta ne tik S. Skvernelio vizija Klaipėdai, bet ir pristatytas demokratų kandidatas su visa komanda bei jų paruošta programa artėjantiems savivaldos rinkimams. „Klaipėda – miestas, kuris strategiškai yra nepaprastai svarbus visai Lietuvai, tačiau per pastaruosius ketverius metus miestas pateko į milžinišką stagnaciją. Mūsų komandos uždavinys yra pakeisti, kad Klaipėda vėl taptų veržliu, augančiu miestu bei neštų didelę naudą ne tik klaipėdiečiams, bet ir visai Lietuvai“, – mintimis dalinosi demokratų lyderis S. Skvernelis.

Miesto valdžios tikslas  tarnauti žmonėms

Buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius bei žemės ūkio viceministras, o šiandien – kandidatas į Klaipėdos merus A. Bogdanovas, pristatydamas tiek pačią komandą, tiek jos parengtą programą, itin didelį dėmesį skyrė kasdienėms miesto gyventojų problemoms bei pačio miesto patogumui tiek čia gyvenantiems bei kuriantiems verslus, tiek čia atvykstantiems. Komandos pristatyta „Kasdien už Klaipėdą“ idėja atliepia komandos viziją – sprendžiant kasdienes problemas bei miesto valdžiai diena iš dienos dirbant vardan miesto gerovės, Klaipėda taps patogiu miestu gyventi tiek darbingo amžiaus žmonėms, tiek senjorams bei jaunimui.

„Miesto valdžia turi tarnauti žmonėms, visi dideli darbai prasideda nuo mažų, kuriuos mes ir turime pradėti daryti šiandien. Mūsų komanda savo žinute neša įsipareigojimą – pažadą kasdien dirbti miestiečių labui“, – apie komandos viziją pasakojo kandidatas į Klaipėdos miesto merus.

Programoje  trys pagrindiniai tikslai

Demokratų komanda savo programoje išskyrė tris pagrindinius tikslus, skirtus miestui – jo patogumas, patrauklumas bei ekologiškumas.

„Mūsų programa orientuota į vieną didžiausių Klaipėdos miesto problemų – miesto mažėjimą. Deja, bet tenka pripažinti, kad mieste sparčia mažėja gyventojų skaičius. Mūsų komandos manymu, šios problemos sprendimui miestas, visų pirma, turėtų būti patogus gyventi čia kasdien, tai skatins jaunų žmonių norą čia įsikurti“, – programos gaires tiesioginės transliacijos metu pristatė A. Bogdanovas.

Kandidato į Klaipėdos miesto merus A. Bogdanovo komandos narė Elida Mantulovė pristatė komandos parengtos programos dalį, skirtą miesto ekologijos puoselėjimui.

„Klaipėda iš prigimties turi pareigą būti žaliuoju miestu – unikali aplinka, UNESCO saugomos teritorijos aplink miestą. Tam, kad būtume išties ekologiškas bei švarus miestas, savo programoje išskyrėme net keletą priemonių tam pasiekti. Viena iš jų „Žaliosios bangos“ projekto miesto eisme plėtra“, – kalbėjo E. Mantulovė.

Kita komandos narė – Asta Dirgelienė – pristatė komandos keliamas gaires miesto patrauklumui skatinti.

Komandoje  kompetencijos iš skirtingų sričių

Klaipėdos demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ komandą sudaro skirtingų sričių atstovai, turintys ilgametę profesinę patirtį. Pirmajame sąrašo dešimtuke: Klaipėdos miesto tarybos narė bei finansų ir projektų valdymo departamento direktorė Klaipėdos autobusų parke Elida Mantulovė, įmonės „Klaipėdos nafta“ terminalų apsaugos pareigūnas bei buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, Klaipėdos verslininkas, valdantis pajūrio viešbučių ir restoranų tinklą – Juozas Tubinas, Klaipėdos įmonės „Amekus“ projektų direktorius Aurelijus Karolis, istorikė bei mokslų daktarė ir Lietuvos Respublikos Seimo narė Irena Šiaulienė, verslininkas Raimundas Janušauskas, finansininkė Vilma Monikienė bei Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos vyriausiasis specialistas Svajūnas Mačiulskis.

„Klaipėdieti, jeigu tu nori, kad būtum išties atstovaujamas, kad tavo problemos būtų sprendžiamos ne tik pažadais, bet ir konkrečiais darbais, kad jas spręstų žmonės, kurie turi patirtį ir gali ja pasidalinti dirbdami visų labui – tuomet kovo 5 dieną kviečiu tave ateiti į rinkimus, balsuoti, dalyvauti ir pasirinkti geriausią komandą. Tai yra – sąrašas Nr. 7. Kviečiu pasitikėti Artūru Bogdanovu ir šia komanda, nes ja tikrai galima pasitikėti, reikia pasitikėti ir suteikti galimybę įgyvendinti visus Klaipėdai reikalingus bei užsibrėžtus tikslus. O visai komandai noriu palinkėti, kad per šiuos du mėnesius padirbėtumėte taip, kad rastumėte kelią į kiekvieno klaipėdiečio širdį, o svarbiausią – protą“, – kreipėsi į miesto gyventojus S. Skvernelis.

Klaipėda rinksis jau kovo mėnesį

Primenama, kad klaipėdiečiai naują miesto merą bei savivaldybės narius rinks jau šių metų kovo mėnesį. Pavasarį bus išrinkti partijų atstovai į miesto savivaldą ketverių metų kadencijai – iki 2027 metų pavasario.

Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės kampanijos sąskaitos. Užs. 1844875.

GALERIJA

  • S. Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio
  • S. Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio
  • S. Skvernelis pristatė kandidatą į Klaipėdos merus: miestui reikia permainų ir proveržio
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Cirkininkas

Skverneli, ar tekstą suderinai su žmonele? Užprotestuos. Netiks nei Kaunui, nei Klaipėdai.

Rasa

Pasikeis jegu iš valstiečiu partijos ka išsirinksit O jau ta grubliauska vykit lauk slidus kaip slimokas Jau visiem tokiem kaip grubliauskas reikia spirti i šikines ir vyti kuo toliau nuo klaipėdos iždo tai korumpuoti seni krienai valdžios subinlaižiai daugiausei kenkentis miesto jaunimo plėtrai

to pilietis

LYŽTELĖJEI PER SUBINE GRUBLIAUSKUI PILIETI IR GANA GAL TOKIU DURNIU KLAIPĖDOJE NEDAUG TAI DORI KLAIPĖDIEČIAI LAIMĖS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS