Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės | Diena.lt

Š. VAITKUS: PALANGA PASIEKĖ SAVO – SAVIVALDYBĖMS PERDUOTI SAVO BASEINUS VERSLININKAMS NEREIKĖS

  • 15

Palangos meras Šarūnas Vaitkus penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje džiaugėsi puikia diena Palangai ir visai Lietuvos savivaldai. „Palanga parodė išskirtinę lyderystę ir pasiekė – visos Lietuvos savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nebereikės!“, – informavo meras.

Anot Š. Vaitkaus, šiandien yra išskirtinė diena Palangai ir visai Lietuvos savivaldai.

„Šiandien, visai ką tik, Seimas pritarė Vietos savivaldos įstatymo 55 straipsnio 2 dalies pakeitimo įstatymo projektui, numatančiam  viešųjų paslaugų administravimo pataisas.

Dabar savivaldybės galės pačios administruoti ir užtikrinti viešųjų paslaugų teikimą gyventojams, nustatyti šių paslaugų teikimo būdą, taisykles ir režimą, steigti biudžetines ir viešąsias įstaigas, savivaldybės įmones, akcines bendroves, įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka parinkdama viešųjų paslaugų teikėjus ir įgyvendindama viešųjų paslaugų teikimo priežiūrą bei kontrolę ir savo nekilnojamame turte.

Į šį sąrašą pateko savivaldybių koncertų salės, muziejai, parodų rūmai, bibliotekos, kultūros namai, sporto salės, maniežai, stadionai, baseinai, kurie naudojami viešosioms paslaugoms teikti švietimo, kultūros, sporto srityse ir su jomis susijusiai ūkinei veiklai vykdyti, jeigu toks objektas yra vienintelis savivaldybės teritorijoje ar seniūnijoje.

Už tokią pataisą, suteikiančią Lietuvos savivaldai realias teises pačiai spręsti, kaip valdyti savo pačios turtą, balsavo net 102 įvairioms partijoms atstovaujantys Seimo nariai, prieš nebuvo, du seimūnai susilaikė“, – savo feisbuke rašė Palangos meras.

Jis džiaugėsi, kad dabar jokia Konkurencijos taryba negalės spręsti kam ji norėtų atstovauti: valstybei, savivaldai ar verslininkams, nenorintiems į viešuosius objektus investuoti nė cento, o siekantiems bet kokiomis priemonėmis nusavinti už mokesčių mokėtojų lėšas pastatytą turtą, skirtą viešosioms paslaugoms teikti.

„Spaudos konferencijos, tūkstantinės akcijos prie mūsų baseino, dalyvavimas televizijos ir radijo laidose, tūkstančių palangiškių ir mus palaikančių Palangos mylėtojų parašų, kuriuos vežėme į Prezidentūrą, begalė raštų ir pranešimų, kitų savivaldybių merų pasitelkimas – visa tai vadinasi „Stop! Palangos baseino neatiduosime!“. Tokia buvo beveik ketverių metų kova už Palangą, už mūsų baseiną, už mūsų vaikus, senjorus ir visus palangiškius bei Lietuvos žmones, kurie turi teisę į kitokią viešųjų paslaugų kainodarą, į tai, kad jiems viešosios paslaugos būtų prieinamos. Galiausiai už tai, kad savo objektus pastačiusioms savivaldybėms nereikėtų statyti Kinų sienų, saugantis nuo Konkurencijos ir kitokių tarybų ar tarnybų, nuo nepadorių ir nesąžiningų kai kurių verslininkų užmačių. Ačiū ir Palangos  bendruomenei, kuri visada palaikė ir palaiko mus. Ačiū pirmininkei Dainai Eimanavičienei.

Palanga nugalėjo!

Nuoširdžiai dėkoju mūsų apygardoje išrinktam Seimo nariui palangiškiui Mindaugui Skritulskui  už tai, kad  mūsų bėdos nugulė įstatyme savivaldai svarbiu skydu.

Nuoširdžiai ačiū visiems Seimo nariams, taip skaitlingai balsavusiems už savivaldą, visiems kolegoms merams, kurie aktyviai bei vieningai gynė ir Palangos, ir savo savivaldybių teises! Taip pat jums, mano gimtojo miesto žmonės, ir visiems tiems, kurie buvo kartu su mumis.

Labai tikiuosi, kad už savivaldą pasisakys ir mūsų prezidentas Gitanas Nausėda bei pasirašys šią Vietos savivaldos įstatymo pataisą.

Kaip žinia, Palanga jau kreipėsi į teismą ir apskundė Konkurencijos tarybos balandžio 26 sprendimą, reikalaujantį, kad mūsų baseiną perduotume valdyti verslui. Mums ši pataisa bus didžiulė pagalba teismuose tęsiant mūsų kovą“, – rašė Š. Vaitkus. 

GALERIJA

  • Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės
  • Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės
  • Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės
  • Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės
  • Š. Vaitkus: Palanga pasiekė savo – savivaldybėms perduoti savo baseinus verslininkams nereikės
Š. Vaitkaus feisbuko paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Antanas

Iki siol galejo valdyti teikti viesasias paslaugas. Kas pasikeite? Komercines veiklos juk neleido vykdyti?

taigis-kaipgis

Gaila mes tokio mero neturim,musu merai vilniui subines buciuoja,

vaitkau iš didžiosios Š

tu toks kovotojas, tiesiog nindzė, o kaip ten su dušinėm, kas buvo, tata neleido, tas kovotojas tai juokingas sliekas, nes žino išmes iš krėslo kur toliau eis, na kur nors sasalinti kokioj nors apmyžtoj kontoroj, neužmiršk, tau už nugaros konservat mat mat jaunimas jau seniai į tavo kėdike nusižiūrėjo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS