Sąjūdžio parke prasidės darbai | Diena.lt

SĄJŪDŽIO PARKE PRASIDĖS DARBAI

Sąjūdžio parko dalyje, esančioje prie bažnyčios ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono, šią savaitę ims plušėti darbininkai. Erdvė, kurią ketinama sutvarkyti, virs modernia poilsio ir pramogų zona.

Sąjūdžio parko dalį atnaujinsianti įmonė "Hidrostatyba" jau pateikė prašymą savivaldybei išduoti leidimą žemės kasimo darbams.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad su P.Mašioto progimnazija tariamasi dėl elektros naudojimo.

"Paruošiamieji darbai vyksta. Tikimės, kad šią savaitę startuosime", – tvirtino vedėjas.

Pagal sutartį, Sąjūdžio parko dalies atnaujinimo darbai turėtų būti baigti kitų metų vasaros pabaigoje. Jei viskas vyks sklandžiai, tikimasi, kad juos pavyks baigti ir anksčiau – jau pavasarį. Didžiąją dalį darbų planuojama atlikti dar šiemet.

Minėtoje Sąjūdžio parko dalyje iškils vienas geriausių Lietuvoje riedlentininkų, riedutininkų ir BMX dviratininkų parkas. Pastarojo plotas sieks apie tūkstantį kv. metrų.

Greta jau dabar esančios infrastruktūros, parko dalyje bus įrengta nauja žaidimų aikštelė vaikams, gimnastikos, šunų vedžiojimo aikštelės, drieksis nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, bus supiltas kalnelis, nuo kurio žiemą mažieji klaipėdiečiai galės čiuožinėti.

Taip pat atsiras amfiteatras, apšvietimas, vaizdo kameros. Parke, buvusioje užpelkėjusioje vietoje, bus suformuotas vandens telkinys su dviem tilteliais. Darbai atsieis beveik milijoną eurų.

Tai antrasis Sąjūdžio parko atnaujinimo etapas. Pernai dėmesys buvo teikiamas želdiniams ir kitiems tvarkybos darbams.

Darbus minėtoje viešojoje erdvėje planuota pradėti dar praėjusiais metais, tačiau užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Renata-NVO ,,Klaipėdos piliečiai"

Na pagaliau..Tiek metų zyziau, valdžiukus už skvernų graibsčiau, ėjau kaip amžinas žydas ieškodama kada -kas-kaip...Dėl to mūsų vadinamo ,,Mašioto kalnelio".Rašyta ir prašyta, žadėta-prižadėta.Vis tas pat:stovi mūsų netvarkomas kalnelis kaip buves, o visas gražus techninis projektas tik svajonėse..Jau ir viltį praradom.O pasirodo vistik vykdys!Stebuklai ne kitaip.//Tiesa, pažiūrėsime kai darbai bus baigti.Ką jie čia mums ,,prigarodys".Išmokome nepasitikėti..

Haha

Nu rimtai yra gi zmoniu, kurie matuoja atstuma iki juros ir jau vadinasi Kretinga jurinis miestas....turbut tik pradine baige;)))

Klaipidietis

Kur tu ten kaimieti is krietingos isvis i miesta nosi kysi ir dar svajokli nusisneki kad kretinga irgi juros miestas- eik pelkei maudykis ir su grabliok savo kiema nuo sieno
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS