Sakurų parko darbai uostamiestyje – po didinamuoju stiklu | Diena.lt

SAKURŲ PARKO DARBAI UOSTAMIESTYJE – PO DIDINAMUOJU STIKLU

Klaipėdiečiai, stebintys naujojo Sakurų parko įrengimo procesą šalia Žvejų rūmų, sunerimo, kad buvusiame natūraliame telkinyje visiškai nebeliko vandens. Esą statytojai persistengė drenuodami teritoriją ir galbūt pažeidė čia buvusią ekosistemą. Tačiau savivaldybės atstovai patikino, kad tvenkinys tikrai bus atstatytas.

Sunerimo dėl tvenkinio

Sakurų parko projektą kuruojanti Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė paaiškino, kad viskas anaiptol ne taip, kaip atrodo.

Šioje teritorijoje gruntas buvo nestabilus, todėl pernai pavasarį kuriam laikui teko stabdyti darbus, tikslinti projektą, stiprinti gruntą, įrengti papildomą drenažą.

"Parke turi būti suformuota penkiakampė tvenkinio forma ir padaryta dirbtina salelė jo viduje, todėl šiuo metu iš ten ir išsiurbtas vanduo. Tą tvenkinuką reikia suformuoti naujai, jis nebebus toks, koks buvo. Paskui viskas bus atstatyta. Visi darbai vyksta pagal grafiką, nepaisant, kad beveik metus dėl objektyvių priežasčių niekas nedirbo, bet statytojai tikina, kad darbus atliks laiku, kaip numatyta sutartyje", – teigė M.Enciutė.

Sakurų parkas rengiamas buvusiame natūraliame gamtiniame kemsyne, esą gal tai ir ne pati tinkamiausia vieta Sakurų parkui, bet, sutvarkius drenažą, tikimasi, kad viskas bus gerai.

Tvenkinio centre turėtų būti įrengta salelė su japoniška pušimi ir tradiciniam japoniškam sodui būdingu akmeniniu žibintu.

Japoniškos kultūros sala

Sakurų parkas turėtų būti baigtas iki šių metų pabaigos. Tą įsipareigojo ir rangovai. Tad jau kitą pavasarį čia turėtų žydėti sakuros.

Tai bus jau penkta vieta Klaipėdoje, įskaitant Botanikos sodą, kur bus pasodinti šie žavūs japoniški medžiai.

Sakuros auga Danės skvero pradžioje, priešais Muzikinio teatro pastatą, Debreceno gatvės ir Taikos prospekto kampe bei kitoje sankryžoje – šalia tako nuo Debreceno prekybos centro link Gedminų gatvės.

"Kai įrengsime dar vieną Sakurų parką prie Žvejų rūmų, virsime mažąja Japonija", – pajuokavo savivaldybės specialistė.

Erdvė – už milijoną

Daugiau nei milijoną eurų kainuosiantis naujasis Sakurų parkas, rengiamas tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios, bus maždaug hektaro dydžio.

Naujame parke numatoma pasodinti apie 50 dviejų rūšių sakurų, taip pat kalnines juodąsias pušis, azalijas, rododendrus ir kitus augalus.

Pagal projektą šalia tvenkinio turėtų atsirasti poilsio aikštelė su suolų ir lauko akmenų kompozicija, taip pat čia bus įrengtas ir požeminis tualetas.

GALERIJA

  • Sakurų parko darbai uostamiestyje – po didinamuoju stiklu
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jonas Lietuvis

TVENKINYS atsiranda patvenkus upelį. O vandens TELKINYS arba kūdra, kur vakarais,ar prieš lietų griausmingai kurkia varlės, būna, iškasus duobę ar šiaip žemesnėje vietoje kur laikosi gruntinis vanduo. Tad ponai rašytojai eikite rašto keliu ,nenukrisdami nuo krašto.

čia

darbai atliekami po dukartus plyteles paklojo poto vėl išardė vėl klojo , jgruntą perkrauna po keletą kartų vienu žodžiu specialistai

>Buduliams

Budulis rašo, Budulis žino, kas ir kaip. Budulis yra "VON" .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS