Sakurų parko siluetas jau įgauna formas | Diena.lt

SAKURŲ PARKO SILUETAS JAU ĮGAUNA FORMAS

Tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios maždaug hektaro dydžio rengiamo Sakurų parko siluetas jau įgauna formas. Požeminiai darbai jau beveik baigti, formuojami takeliai, įrengtos sūpynės vaikams. Savivaldybės atstovai tikino, kad parkas turi būti pabaigtas iki Naujųjų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė, kuruojanti šį projektą, patvirtino, kad iki kitų metų pradžios rangovai žadėjo parką pabaigti.

"Yra šiokių tokių nesklandumų su projektuotojais, bet išsiaiškinsime. Požeminiai darbai beveik baigti, dabar parkas pamažu įgyja kontūrus. Netrukus pamatysime galutinį vaizdą", – įsitikinusi M.Enciutė.

Beveik neabejojama, kad daugiau nei milijoną eurų kainuosiantis projektas turėtų būti baigtas šiemet, veikiausiai šį rudenį bus sodinamos ir sakuros, tad jų žiedais galėtume grožėtis jau kitą pavasarį.

Yra šiokių tokių nesklandumų su projektuotojais, bet išsiaiškinsime.

Šioje teritorijoje gruntas buvo nestabilus, todėl pernai pavasarį kuriam laikui teko stabdyti darbus, tikslinti projektą, stiprinti gruntą, įrengti papildomą drenažą.

Šie darbai neabejotinai turėjo įtakos ir vandens, kurio šiuo metu faktiškai nebeliko, lygiui tvenkinyje. Pagal projektą tvenkinio viduryje yra suplanuota nedidelė, augalais apsodinta sala.

Tačiau savivaldybės atstovai tikino, kad tvenkinys tikrai bus – penkialapio sakuros žiedo formos.

Jo centre turėtų būti įrengta salelė su japoniška pušimi ir tradiciniam japoniškam sodui būdingu akmeniniu žibintu.

Pagal projektą, šalia tvenkinio turėtų atsirasti poilsio aikštelė su suolų ir lauko akmenų kompozicija, taip pat čia bus įrengtas požeminis tualetas.

Pietinėje miesto dalyje naujame parke, pasodinus apie 50 dviejų rūšių sakurų, taip pat kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų, vietoj buvusio pelkyno, kuriame ne taip seniai perėjo vandens paukščiai, atsiras nauja patraukli poilsio erdvė klaipėdiečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kosmosas

Už hektaro ploto sutvarkimo milijonas du šimtai tkst euru 1 200 000 laikas sodinti klerkus:)

Anonimas

Prašome sodinti lietuviškus medžius.

Chi

Šaunu! Vietoj pelkynės, apkemsėjusios marmalynės turėsime parkelį. Bus kur su vaikeliais išeiti pasivaikščioti. Kad tik nebūtumėt su drenažais visiškai nusausinę tvenkinį. Laukiame gražaus parko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS