Šalia daugiabučių prasidėjo intensyvūs vejos pjovimo darbai | Diena.lt

ŠALIA DAUGIABUČIŲ PRASIDĖJO INTENSYVŪS VEJOS PJOVIMO DARBAI

  • 0

Šią savaitę Klaipėdoje dūgs kirptukai, burzgės traktoriukai ir žoliapjovės. Mieste jau antrą kartą šiemet prasideda intensyvūs vejos pjovimo darbai, kurie tęsis tris savaites, o vėliau, iki pat rudens – dar tris kartus.

Šilti ir drėgni orai paskatino itin spartų žolės augimą, tad daugiabučių namų gyventojai teiraujasi, kada šalia jų gyvenamosios vietos prasidės vejos pjovimo darbai.

Dalį teritorijų uostamiestyje prižiūrinčios bendrovės „Mano BŪSTAS“ Valymo padalinio vadovas Neilas Čijunskas sako, kad intensyvūs darbai jau prasidėjo nuo pirmadienio ir tęsis mažiausiai tris savaites, kol bus nušienautos visos įmonės prižiūrimos teritorijos. Jo teigimu, pirmiausia darbai prasidėjo centrinėje miesto dalyje, o vėliau pagal sudarytą grafiką bus tvarkomos likusios miesto teritorijos.

„Žolės pjovimas kasmet yra aktualus klausimas daugeliui, todėl suprasdami gyventojų susirūpinimą konkrečių darbų grafikus savo klientams skelbiame mūsų savitarnos svetainėje. Ten kiekvienas gali lengvai pasitikrinti, kuriomis dienomis šalia jų daugiabučio darbuosis teritorijų priežiūros specialistai“, – teigė N. Čijunskas.

Tiesa, jis pridūrė, kad dėl oro sąlygų suplanuoti darbai gali būti nukelti į kitą dieną. Mat žolės pjovimo darbai stabdomi tuo atveju, jei prasideda stiprios liūtys, kurios jau ne sykį šį pavasarį nuplovė Klaipėdos miestą.

„Mano BŪSTO“ Valymo padalinio vadovas priminė, kad automobilius turintys gyventojai turėtų sekti įmonės pranešimus ir patraukti savo transporto priemones iš kiemų, kuomet ten darbuosis specialistai. Toks prašymas – dėl pačių gyventojų turto saugumo, nes pjaunant žolę jos likučiai gali aptaškyti automobilius.

Be to, kartais kieme stovinčios transporto priemonės trukdo visiškai tvarkingai nušienauti teritoriją. Todėl vairuotojai turėtų įsiklausyti į įmonės prašymą laikinai atlaisvinti savo kiemus, kad žolė būtų visur tolygiai nupjauta.

Visu vasaros sezonu „Mano BŪSTO“ prižiūrimas teritorijas aplink daugiabučius namus šienaus maždaug 30 priežiūros specialistų. Iš viso žolės pjovimai šiltuoju metų sezonu vykdomi 5 kartus iki pat spalio mėnesio arba kol leis oro sąlygos.

N. Čijunskas taip pat prašo gyventojų supratingumo, kadangi nušienauti dideles teritorijas per vieną ar kelias dienas paprasčiausiai yra neįmanoma. Būtent todėl yra sudaromi grafikai ir pagal tai atliekami suplanuoti darbai.

„Todėl dar kartą labai raginu klientus, kuriems tai aktualu, apsilankyti „Mano BŪSTO“ savitarnoje ir aiškiai matyti, kada šalia jų namų bus vykdomi žolės pjovimo darbai“, – patarė įmonės Valymo padalinio vadovas.

Beje, kartais pasigirsta nuogąstavimų, kodėl nupjauta žolė nerenkama ir neišvežama. Tačiau N. Čijunskas ragina dėl to nesijaudinti. Žolės mulčiavimas, kai nupjauta ji paliekama ant vejos kaip natūralus mulčias, vėliau suyra ir grąžina maistines medžiagas atgal į dirvožemį, taip pagerindamas jo derlingumą, drėgmės lygį ir labiau saugo nuo piktžolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS