Santuokų rūmų Klaipėdoje laukia permainos | Diena.lt

SANTUOKŲ RŪMŲ KLAIPĖDOJE LAUKIA PERMAINOS

  • 8

Uostamiestyje dar šiemet bus tvarkoma teritorija prie Santuokų rūmų, planuojama pradėti ir pačių rūmų pastato atnaujinimo darbus.

Daugiau nei prieš keturis dešimtmečius pastatytame pastate S. Šimkaus g. 11 veikia Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrius.

Dažną savaitės dieną ir savaitgalį čia vyksta sutuoktuvių ceremonijos, būriuojasi jaunavedžiai su svečiais.

Nors Santuokų rūmų interjeras ir šiandien vis dar yra įdomus, o patalpos – funkcionalios, pripažįstama, kad miesto centrinėje dalyje esantį pastatą būtina remontuoti.

„Jau yra pasirašyta sutartis su rangovu dėl teritorijos prie Santuokų rūmų sutvarkymo. Pasirengimas sutvarkyti aplinką paskatino sprendimą dėl pastato fasado sutvarkymo. Tokia praktika, kai keičiamas darbų eiliškumas, nėra gera. Taip neturi būti, kad vieni statybininkai „liptų“ per kitų rangovų naujai sutvarkytą infrastruktūrą, todėl ateityje tokių dalykų netoleruosime. Šįsyk inicijavau, kad kaip įmanoma greičiau būtų priimti reikiami sprendimai dėl galimybių suremontuoti Santuokų rūmų pastatą, juolab kad yra tam palankios sąlygos – parengtas techninis darbo projektas, išduotas statybos leidimas“, – teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Įtraukus darbus į strateginį planą, bus rengiami dokumentai viešajam pirkimui.

Numatyta atnaujinti pastato fasadą ir stogą, atlikti stogo bei fasado apšiltinimą ir apdailą.

Teks perstatyti lauko laiptus, įrengiant žmonėms su judėjimo negalia pritaikytą pandusą.

Turės būti suremontuotos įsprūdinės medinės durys, kiti fasado dekoro elementai, bus pakeisti lauko šviestuvai.

Projekto įgyvendinimui numatomas lėšų poreikis – apie 1,2 mln. eurų.

Dar šiais metais Klaipėdos savivaldybė planuoja atnaujinti aikštę prie miesto Santuokų rūmų.

Vykdant atnaujinimo darbus, bus pakeista nusidėvėjusi takų ir aikštelių danga, panaikinta automobilių aikštelė prie įėjimo į Santuokų rūmus.

Bus atnaujinta pietinėje pusėje esanti avarinės būklės tvora.

Rekonstruojant erdvę bus sukuriamas takų ir aikščių vientisumas, atnaujinti apšvietimo sprendimai, įrengta automobilių stovėjimo vietų, daugiau žaliųjų zonų.

Projekto, kuriuo numatyta atnaujinti apie 4,4 tūkst. kv. m ploto teritoriją, vertė – 902 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Marijus

Tai kuris čia "viarslinykas" už 1€ (neskaitant brendžio dėžutės formos pakištuko) priglaudė sklypą?.. ar taip labai "slabo" atsakyti?.....

Thomui

prašom pateikti nors vieną pavyzdį kuomet Klaipėdoje kur nors senamiestyje ar dar kur, nugriovus pastatą toje vietoje buvo atstatytas senasis? Aš nežinau. Bet žinau kad juodas dažniausiai užsislaptines verslas bet kokia kaina stengiasi paimti miesto centre ar išskirtinėse teritorijose esančias vietas ir ten ikišti savo pigius ir neturinčius jokios vertės architektūrine prasme, tvartus. Geriausiu atveju užsitveria, izoliuojasi ir ten gyvena. Kaip vakuuminiame burbule

Nezabitauskas

Šiuo atveju būčiau už pastato griovimą. Jis baisus. Be to, nereikalingas - santuokoms yra bažnyčios ir didelis miesto Rotušės rūmas. Jei ne nelemtieji Manto namai, kuriems buvęs vyriausias architektas kažkodėl leido išlįsti už kvartalinės linijos, taigi, jei ne tie nelemtieji namai, pėsčiųjų Mažvydo alėją galėtume pratęsti iki pat Puodžių gatvės. Pratęsti vieno kito autogaidelio apmaudui, bet visuomenės gerovė - svarbiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS