Santuokų skaičius mažėja: poros vestuves atideda | Diena.lt

SANTUOKŲ SKAIČIUS MAŽĖJA: POROS VESTUVES ATIDEDA

Dėl karantino ir sugriežtintų apribojimų uostamiestyje tuokiamasi rečiau. Norėdami atšvęsti sąjungos sudarymą saugesnėmis sąlygomis, žmonės neretai perkelia vestuvių datą į ateitį. Tačiau santuokų registracija visiškai nesustojo.

Ankstesnėmis savaitėmis Klaipėdoje per dieną susituokdavo vos kelios poros – šis skaičius rodo paslaugos populiarumo mažėjimą.

"Daug porų perkelia vestuvių datą į pavasarį, vasarą ar net rudenį", – teigė Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vyriausioji specialistė Lijana Lickūnienė.

Kas nori, atideda vestuves, o kiti tuokiasi dabar. Švenčių po ceremonijos aplinkybės mums nežinomos.

Pagrindinė jaunavedžių motyvacija pakeisti šventės datą – karantinas ir sąlygų suvaržymas. Taip pat pasitaiko atvejų, kai ceremoniją tenka atšaukti, nes yra rizika, kad liudytojai negalės atvykti iš kito miesto.

Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus patarėja Zita Dapšienė tikino, kad jaunavedžiai šiuo metu yra tokie pat pasimetę, kaip ir kiti visuomenės nariai.

"Kas nori, atideda vestuves, o kiti tuokiasi dabar. Švenčių po ceremonijos aplinkybės mums nežinomos", – sakė Z.Dapšienė.

Dabartinėmis sąlygomis susibūrimai yra neleidžiami – vedybos apsiriboja teisine ceremonija. Jaunavedžiai išklauso teisinę informaciją, apsikeičia žiedais ir, pasirašę dokumentus, turi grįžti namo.

"Puotoms dabartinė situacija netinkama. Norintieji didesnių švenčių ieško galimybių tuoktuves perkelti į ateitį, kai padėtis bus stabilesnė", – teigė Z.Dapšienė.

Per karantiną besituokiančios poros turi laikytis visų saugumo priemonių. Ceremonijos metu visi dalyviai dėvi kaukes, laikomasi saugaus atstumo, patalpos nuolat vėdinamos, naudojamas dezinfekcinis skystis.

"Žiūrint į susirgimų skaičių, kyla klausimas, ar tikrai būtina dabar tuoktis", – svarstė L.Lickūnienė.

Metrikacijos skyriaus darbuotojams vis dar kyla rizika dėl ateinančių tuoktis porų. Kai kurie žmonės į Santuokų rūmus atvyksta nepranešę apie peršalimo simptomus.

"Jei kas nors iš jaunųjų arba liudytojų ateis susirgę, gali užkrėsti ir mus, o mes nunešime virusą į savo šeimas", – nuogąstavimais dalijosi L.Lickūnienė.

Norintiems registruoti santuoką klaipėdiečiams taikomi suvaržymai. Ceremonijoje gali dalyvauti iki penkių asmenų, neskaičiuojant civilinės metrikacijos įstaigos darbuotojo.

Nors seniau jaunavedžiai galėdavo pasirinkti ceremonijos vietą, šiuo metu visos santuokos perkeliamos į Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus patalpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

on

Jau toks prasmingas straipsnis. Nuo tikrų problemų apie nieką. Čia svarbiausia Lietuvos problema.

pagalvokit

kas norės tuoklis uždarytas kalėjime??? su antsnukiais

Kas

nemato kokie laikai ateina? Manau kad už kokio pusmečio kas trečias lietuvis pataps ubagu o ir taip mažas vaikų gimstamumas sumažės per pusę. Korona pasistengė kad ekonomika smuktų o tvarka ir taip nekontroliuojamoje darbo rinkoje visiškai išnyktų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS