Seimo rinkimuose talkins savanoriai: Klaipėdoje padėti norinčių nedaug | Diena.lt

SEIMO RINKIMUOSE TALKINS SAVANORIAI: KLAIPĖDOJE PADĖTI NORINČIŲ NEDAUG

Ruošiantis artėjantiems Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija, atsižvelgdama į besikeičiančią epidemiologinę COVID-19 situaciją ir siekdama užtikrinti saugų balsavimo procesą, pakvietė pilietiškus žmones tapti savanoriais, tačiau kol kas bent jau Klaipėdoje norinčiųjų talkinti per rinkimus – nedaug.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) paraginus pilietiškus žmones tapti rinkimų savanoriais, per beveik tris dienas internetu užsiregistravo 91 žmogus, Klaipėdoje tokių atsirado tik devyni.

Pasak Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininko Adolfo Gritėno, išankstiniuose rinkimuose uostamiestyje pakaktų ir 5–10 savanorių.

Tačiau tikrąją rinkimų dieną kiekvienoje rinkimų apylinkėje, kurių Klaipėdoje yra 55, reikėtų jau po vieną ar du pagalbininkus, iš viso bent 80 savanorių.

"Šie žmonės padėtų sureguliuoti rinkėjų srautus, palydėtų senyvo amžiaus ar neįgalius asmenis į balsavimo vietą. Kol kas tų savanorių nedaug. Tikėkimės, kad pavyks juos suorganizuoti. Prie jų ketino prisijungti Šaulių sąjungos nariai, kreipėmės į savivaldybę, kad paskatintų savanorystei ir jaunimo organizacijas", – kalbėjo A. Gritėnas.

Savanorių darbą koordinuos tos rinkimų apylinkės, kurioje savanoris ateitų į pagalbą, rinkimų komisijos pirmininkas arba jo įgaliotas rinkimų komisijos narys.

Norintieji prisidėti prie rinkimų savanorių komandos galėjo registruotis specialiai VRK sukurtoje internetinėje platformoje nuo rugsėjo 22 iki rugsėjo 25 d.

Jų darbas bus neatlygintinas, skirtingai nei rinkimų komisijos narių.

Savanorių rinkimuose prireikė bene pirmą kartą, tai susiję su nesibaigiančia COVID-19 pandemija.

Išankstinis balsavimas Klaipėdoje šįkart vyks Žvejų rūmuose, o ne, kaip būdavo įprasta, savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje.

Išankstiniai rinkimai rengiami spalio 5–8 d., o per antrąjį turą – spalio 19–22 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jo jo

pristatė pakelėse baisiniu plakatu ir galvoja kad to užtenka?:D) Nepamiršket anu paskui namo parsivežt. Bus vienintelis jusu laimejimas

Partijos ir einantys į valdžią

nevertina juos palaikančių eilinių žmonių ir besistengiančių jiems dirbti iš idėjos, tikėjimo ar ištikimybės. Net nepadėkoja už rinkiminį laikotarpį kai tokie ,,kareiviai" aukoja savo laiką ir jėgas nešiodami jų laikraščius, skrajutes, kai agituoja už juos ir aiškina gyventojams jų programas, o dar vėliau eina balsavimų stebėtojais. Ką jau kalbėti apie būtiniausių dalykų apmokėjimą. Visos valst. dotacijos eina nežinia kur, o va tokie talkininkai lieka užribyje pagal ponų supratimą, kad darbas ponams yra baudžiauninkams apdovanojimas

mokėkit

Šitiek milijonierių, šitiek milijonų rinkimams - o prašo savanorių? Mokėkit, svolačiai, už tokį darbą, o ne sau algas kelkit ir premijas skirkit!!! Jei jau taip norit rinkėjų balsų - patys ir nešiokit kvietimus - pasirodykit žmonėms, jei nesate bailiai (kuo labai abejoju)!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS