Sekmadienį Klaipėdoje – Vaikų turgelis | Diena.lt

SEKMADIENĮ KLAIPĖDOJE – VAIKŲ TURGELIS

Šiemet jau šeštus metus iš eilės Klaipėdoje organizuojamas Vaikų turgelis. Anot Veiklių mamų klubo atstovių, tai – nekomercinis renginys, kuriame mažieji pardavėjai mokosi finansinio raštingumo. Vaikai patys pardavinėja savo žaisliukus, knygas ar rankdarbius.

Vaikų turgelis vyks šį sekmadienį, rugsėjo 4 d., nuo 11 iki 14 val. Danės skvere.

Pernai jis surengtas Vasaros estradoje, nes Danės skveras buvo remontuojamas.

Kasmet į vadinamąjį Vaikų turgelį susirenka apie pusantro šimto mažųjų prekiautojų.

"Renginys labai populiarus, jau dabar yra užsiregistravę apie 60 renginio dalyvių. Prekiautojai – nuo 4 iki 12 metų vaikai. Jie pardavinėja ne tik savo pagamintus suvenyrus ar rankdarbius, bet ir jiems nebereikalingus arba jau pabodusius žaisliukus. Kainas nustato patys vaikai, mamos stengiasi nesikišti į kainų reguliavimą", – pasakojo viena Vaikų turgelio organizatorių klaipėdietė Sandra Petrulevičienė.

Ankstesniuose Vaikų turgeliuose mažieji prekiautojai daiktą nusipirkusiam pirkėjui paprastai nemokamai duodavo ir kokį nors papildomą žaisliuką.

Būdavo prekių grupės, kurios kainuodavo 50 centų. Pats brangiausias žaislas pernai parduotas už 40 eurų.

Labai sėkmingiems prekiautojams esą pavykdavo surinkti net kelis šimtus eurų.

"Tai ne tik finansinio raštingumo pamokos – mamos labai džiaugiasi laisvesnėmis vaikų žaislų lentynomis. Beje, išaugtais drabužėliais Vaikų turgelyje prekiaujama nebus, nesinori šio renginio paversti skudurynu. Norime daugiau estetikos. Jau ir ankstesniais metais vaikai stengdavosi pasiruošti kuo gražiau, kuo išradingiau, todėl šiemet nusprendėme įsteigti atskirą prizą, rinksime gražiausią vaiko prekystalį", – patikino S.Petrulevičienė.

Pasibaigus Vaikų turgeliui, ko mažieji neparduos, galės paaukoti daugiavaikėms šeimoms. Šiemet ketinama žaislų dovanoti ir ukrainiečių vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

senis

o kiek kainuos vienas vaikas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS